Женски номера в БСП: Добрев посочи Йончева за водач на листата - 24novini.bg

Женски номера в БСП: Добрев посочи Йончева за водач на листата

БСП не се въздържа да включи и Елена Йончева в елиминирането на Станишев като водач на листата, въпреки близките им отношения БСП не се въздържа да включи и Елена Йончева в елиминирането на Станишев като водач на листата, въпреки близките им отношения
17.03.2019 | 10:51
(0 гласа)

Изпълнителното бюро на БСП прави номинация на Елена Йончева за водач на листата на партията за евроизборите на 26 май, каза тази сутрин в bTV Кирил Добрев. Това изявление е красноречив знак, че БСП няма да се спре пред нищо до последния момент, за да елиминира Станишев като водач на евролистата си, като използва за инструмент дори и близката до него Елена Йончева, с която двамата имаха дългогодишна връзка.

 

 

Процедурата в Столетницата е Изпълнителното бюро да предложи на Националния съвет водач, а решението да се вземе от пленума днес.

Пленумът може да реши друго, а може и да приеме решението на ръководството, както е взето.

Няма съмнение обаче, че Добрев направи враждебен жест към Станишев в деня на пленума.

И репутационно това вреди на бившия премиер, тъй като излиза, че е пореден мандат лидер на социалистите в цяла Европа, но е нежелан в собствената си партия БСП в България.

Като жестът е особено коварен с това, че

инструментът срещу Станишев е дългогодишната близка до сърцето му жена, която БСП изправя срещу него.

Вчера, а и неведнъж напоследък, той заяви, че нищо не може да попречи на тяхното приятелство с Йончева. Дали битката за водач на листата на евроизборите ще е преодолимо препятствие предстои да се види.

"От проведени 293 конференции, Елена Йончева има 266 номинации –

тя е припозната в огромна част от партията, посочи още Добрев".

И това очевидно се разминава със съобщеното вчера в NOVA от Сергей Станишев - че той имал 85 % от номинациите на съпартийците си в страната.

Добрев определи Йончева, дългогодишната партньорка в живота на Станишев преди време, като

"флагман на борбата с корупцията в България"

и каза, че с нейната номинация "се търси разширяване на влиянието на БСП".

Кирил Добрев не отече, че и за Станишев има много номинации, както и за зам.-председателя на БСП Деница Златева, народните представители от БСП проф. Иво Христов и проф. Румен Гечев, както й сегашните евродепутати от БСП/ПЕС Петър Курумбашев и Момчил Неков.

Добрев отбеляза, че

европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните избори

и затова разчитат Елена Йончева да разшири периферията с нови гласове.

Йончева е събрала най-много номинации, каза Добрев, и допълни, че тя е "един изключително обединителен образ, не само за партията, но и за обществото".

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...