Сакскобургготски: Има промити мозъци и сред политиците - 24novini.bg

Сакскобургготски: Има промити мозъци и сред политиците

Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски
13.03.2019 | 15:00
(0 гласа)

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с остра позиция след въпросите към него защо тази година не е присъствал на възпоменателната церемония за годишнината от спасяването на българските евреи. Сакскобургготски е възмутен, че не е било споменато името на неговия баща – цар Борис III.

 „С болка и прискърбие констатирам за пореден път, че дори в кръговете на властта, а и в част от обществото, битуват късопаметни и промити мозъци”,

казва бившият премиер, коойто винаги е посочвал, че прощава невежеството.

Ако приемем твърдението, че от 1935 до 1943 България е еднолично управлявана от Цар Борис ІІІ, то дали нашите евреи щяха да бъдат спасени без изричната воля на Царя, пита той.

"При наличието на неоспорими факти, документи и прочее, неспоменаването на името на Цар Борис ІІІ като определящ фактор за спасението, сочи за девалвация на настоящата ценностна система”, категоричен е Симеон Сакскобургготски.

„През онези години само той като държавен глава посмя да се опълчи на Хитлер, за да опази нашите сънародници от еврейско потекло. Куражът му тогава, дори с риск за неговия живот, се признава и почита по света”, допълва бившият министър-председател за баща си.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...