Симеонов: Мюфтийството източва държавата, Борисов е в основата - 24novini.bg

Симеонов: Мюфтийството източва държавата, Борисов е в основата

Валери Симеонов заяви, че Мюфтийството източва държавата и Борисов е в основата Валери Симеонов заяви, че Мюфтийството източва държавата и Борисов е в основата
12.03.2019 | 10:30
(1 глас)

Тук цялата работа е да се прикрие схемата на източване на българската държава от мюфтийството. Министър-председателят Бойко Борисов е в основата на това опрощаване, каза пред БНТ Валери Симеонов, председател на НФСБ и бивш вицепремиер.

 

Опрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушител на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават. Мантрата за националната сигурност и

 

тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение,

всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене, смята Симеонов.

Много често, да не кажа винаги, когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност.

В случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган. Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика, каза още Симеонов.

По думите му, това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела.

За заплати на имамите се получават по два милиона от Турция, категоричен е Симеонов.

Основната част от тези осем милиона дългове са натрупани от загубени дела по отношение на претенциите на Главното мюфтийство за вакъфските имоти, които са трайно собственост на държавата, за които има споразумение между България и Турция, с което турската държава се отказва от тях.

Само от тези дела Главното мюфтийство дължи над пет милиона лева - държавата трябва да получи тези пари.

Главният мюфтия е лице, което е осъждано, той не може да бъде източник на достоверна информация, категоричен е Симеонов.

Според лидера на НФСБ подходът при финансиране на вероизповеданията трябва да бъде променен - защо всички да сме длъжни да плащаме данъци - ние може да сме атеисти, например? Може да вземем успешни подходи от други държави, например Унгария.

За евроизборите Валери Симеонов каза, че най-вероятно НФСБ ще се яви самостоятелно.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...