И Цветанов поведе шествие и намеси БСП - 24novini.bg

И Цветанов поведе шествие и намеси БСП

И Цветан Цветанов организира шествия в София - днес с еврейската общност И Цветан Цветанов организира шествия в София - днес с еврейската общност Кадър: bTV
10.03.2019 | 15:00
(1 глас)

ГЕРБ мина със Шествие на толерантността и единението на българския народ през центъра ан столицата днес. "Заедно за България. Заедно за Европа" бе шествието, което се проведе днес по повод Деня на спасението на българските евреи. На шествието присъства и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той мина през жълтите павета, хванат за ръка с външния министър Екатерина Захариева. За ръка се държаха и Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов, Цвета Караянчева, представители на посолствата.

Той заяви, че България е спасила своите евреи и страната ни била една от най-толерантните.

Началото на шествието бе дадено от зам.-кмета на Столична община Тодор Чобанов пред храм "Света София". Събралите се отдадоха почит с минута мълчание пред Паметника на Незнайния воин.

На официална церемония пред Паметника на спасението в градинката между между Народното събрание и НХА

бе почетена и паметта на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот,

депортирани в нацистките лагери на смъртта.

"През всичките тези години сме съхранили този дух – да бъдем заедно. Трябва да преодоляваме всяко едно популистко изказване, което би могло да създаде напрежение”, подчерта Цветанов, като и в Деня на евреите не пропусна да намеси БСП и да ги обвини в популизъм.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...