Борисов: "Мойта" шефка е жена. И президентът си има шефове - 24novini.bg

Борисов: "Мойта" шефка е жена. И президентът си има шефове

Премиерът Бойко Борисов пред ГЕРБ-Жени. Премиерът Бойко Борисов пред ГЕРБ-Жени. снимка: Фейсбук Бойко Борисов
09.03.2019 | 19:20
(0 гласа)

Да ги обичаме, да ги уважаваме, да ги цениме е политиката на ГЕРБ по отношение на жените, заяви министър-председателят и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ-жени днес. 

"Даже мойта шефка е жена – Цвета Караянчева, тя нали ми е шефка? И президентът си има шефове, и всички",

добави като шега Борисов и коментира, че не се оплаква от шефката си, която го викала в парламента или му казвала да направи нещо. 

Молбата ми е с толкова много власт, която получихте и вие да се отнесете толерантно към нас, върна той топката към дамите в ГЕРБ, подчертавайки, че има много жени на високопоставени позиции от партията.

Борисов призна, че

ГЕРБ са отстъпили за Истанбулската конвенция, чиято основна цел беше именно защитата на жените от насилие.

„Начина по който се представи и се разви всичко, сега при вероизповеданията се действа по същия начин, но тука вече отстъпление не може да има, защото не може да позволяваме чужди държави да плащат за наши проповедници“, заяви Борисов.

С което на практика заяви, че насилието над жени е по-маловажна тема от Закона за вероизповеданията.

Понеже идват избори и пак на всеки, каквото му е удобно да говори. Договорката е между български християни и мюсюлмани в ГЕРБ – да има ясен живот с обучение и финансиране. За Турция не е никакъв проблем да ги дава тези 8 млн., заяви Борисов обяснявайки, че не се е договарял с ДПС, което разви в повече от 15 минути монолог, в който дори нарече БСП „нещастници“.

"Да излезе Нинова, не че й поставям условия, и да заяви, че няма да прави коалиция с тях. Да видите какво гърчене ще започне – „чакайте да минат изборите, пък тогава както ни подредят“, продължи Борисов.

 

Както аз съм казал - коалиция с ДПС не правя, но винаги съм им отдавал заслуженото, когато са подкрепяли важни за държавата политики, каза още той.

Не знам като се пенсионирам БСП какво ще говорят на пленуми.

"От сутрин до вечер, ако в изказването няма Бойко Борисов, значи не е пълно", оплака се той.

Борисов говори и за енергийните проекти като подчерта, че Южен поток е спрян заради корупция в обществени поръчки на БСП, а АЕЦ „Белене“ е бил направилно направен проект от БСП, което коствало много пари на българите, но все пак той е успял да „спаси положението“ и след решението на европейския съд за сумата от 1,2 млрд, която трябваше да бъде платено на Русия, се е договорил с Путин поне сериозните неустойки да не плащаме.

„Казах му на Путин, че не е християнско да ни вземат такива големи лихви и ни ги спестиха, а ние си платихме“, каза Борисов.

Той говори пред жените от ГЕРБ  почти час и половина, след което остана да се снима с много от тях. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...