ГЕРБ открадна от БСП член на ЦИК (видео) - 24novini.bg

ГЕРБ открадна от БСП член на ЦИК (видео)

Мария Йорданова 07.03.2019 | 12:30
(1 глас)

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви на брифинг в Народното събрание предложенията за членове на ЦИК.

За председател на ЦИК е предложена Стефка Стоева.

Цветанов заяви, че е избрана тя, защото има дългогодишен опит в правната система. Според него "един такъв професионалист няма как да не заеме такъв висок пост".

Четири от седем са новите лица в ЦИК от квотата на ГЕРБ.

За членове на ЦИК Цветанов предлага Георги Влаханов, който е член на ЦИК от 2014г., Йорданка Ганчева, Мария Бойкинова, Мирослав Джеров и Димитър Димитров.

Александър Андреев, който досега беше говорител на ЦИК от квотата на БСП също е предложен за член на ЦИК от квотата на ГЕРБ.

Цветан Цветанов заяви, че по никакъв начин няма да коментират кандидатурите на БСП. Цветанов заяви, че иска да се смени съставът на ЦИК, за да няма опозицията опорна точка да твърди, че изборите са непрозрачни. Той призова колегите си от левицата да спазят сроковете за обявяване на кандидатурите. 

За Мария Бойкинова Цветанов се аргументира, че е избрана, защото "е убеден, че тя може да продължи своята работа в ЦИК".

"Мирослав Джеров е един доказан, достоен юрист", заяви Цветанов и благодари на всички политолози, застанли зад кандидатурата на ДИмитър ДИмитров, който е предложен от Асоциацията на политолозите в България. 

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...