Жена търпяла бой 12 години. Спасила се заради децата - 24novini.bg

Жена търпяла бой 12 години. Спасила се заради децата

Адриана Начева търпяла насилие 12 години, желанието децата да имат спокоен живот я спасило. Адриана Начева търпяла насилие 12 години, желанието децата да имат спокоен живот я спасило.
02.03.2019 | 10:26
(0 гласа)

Половин година след като се познавахме получих първия шамар, на който не обърнах внимание. Дойде втори и трети, по-голям побой. Вече бях доста привързана, обичах го, но и не знах къде да отида. Баща ми беше починал, майка му живееше сама и я беше страх, защото той беше проявил агресия и към нея, разказа Адриана Начева пред бТВ. 

 

Тя е била жертва на насилие цели 12 години. През това време не е имало кой да й помогне, няколко пъти тя се е обръщала към асоциация „Анимус“, които да й давали подкрепа, но „възможностите им не са безктайни“, споделя тя.

 

Никога не ми отказаха помощ и благодарение на тях се измъкнах, сподели Адриана. А

основен мотив да каже стоп са били децата й и желанието да имат заедно спокоен живот.

Съседите са чували и никой нищо не е правел. „Единствено леля Данче ми е отваряла два-три пъти, за да ме спаси. Други са ме срещали след дни и ми казват, че сме ги притеснили и не могли да спят“, споделя тя за незаинтересоваността на околните.

Жената е подавала и множество сигнали в полицията, които по-късно е оттегляла заради още по-голям бой.

Никога не се отказвайте да живеете свободно и щастливо. Борете се и не се отказвайте,

обърна се Адриана към жените, които са в нейното положение.

 

Синът й Борис също се обърна към жените,които са жертви на насилие, „вие сте прекрасни същества и мъжът трябва да се държи като вас като към цвете.

Не позволявайте, някой да ви къса – вие трябва да бъдете обливани с любов.“

Според адвокат Георги Богданов полицията не трябва да отминава с лека ръка оттеглените жалби за домашно насилие, а трябва да разговарят с жените и да видят какъв е проблемът.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...