Граждани писаха среден 2,80 на Фандъкова - 24novini.bg

Граждани писаха среден 2,80 на Фандъкова

26.02.2019 | 21:59
(0 гласа)

Около 7000 души, гласували в анкета на „Спаси София“, писаха Среден 2,80 на управлението на кмета на столицата Йорданка Фандъкова за последните 3 години управление.

 

От организацията задават поредица от въпроси за тротоарите, паркирането, улиците, градския транспорт и други.

 

76% от гражданите пишат слаб 2 на Фандъкова за качеството на ремонтите,

което не е изненадващо, особено след скандалите около ул. „Граф Игнатиев“, градинката „Кристал“, пространството около църквата „Св. Седмочисленици“ и останалите злополучни ремонти в града.

Като пълен провал 72% отчитат работата на кмета в направление екология и чистота. Хората не са доволни от начина на битово отопление, миенето на улиците и събирането на отпадъците.

Анкетата показва като трети проблем паркирането, а като причини се посочват многото автомобили, липсата на паркинги в кварталите и липсата на етажни гаражи.

 

Най-много отлични оценки получава Градският транспорт като само 35% поставят слаб 2.

За 53% от гражданите кметът Фандъкова няма нито един успех през последните 3 година, а за 35% успех е изграждането на третия лъч на метрото.

Анкета

Анкетираните посочват като най-големи проблеми на квартала си тротоарите, паркирането, състоянието на улиците и междублоковите пространства, презастрояването. 

Местните избори са след 8 месеца, а кампанията вече започна. Фандъкова обяви, че още не е решила дали ще се кандидатира за следващ мандат, но при всички положение, ако ГЕРБ искат да запазят властта, ще се борят със зъби и нокти за София. Според редица анализатори, ако ГЕРБ загубят София, това ще даде началото на упадък за партията и затова Борисов ще трябва да хвърли сериозни усилия. 

  

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...