Генерал Борисов и "редник Киро" срещу офицера Пеевски - 24novini.bg

Генерал Борисов и "редник Киро" срещу офицера Пеевски

Борисов и Домусчиев демонстрират близки отношения не от днес Борисов и Домусчиев демонстрират близки отношения не от днес
23.02.2019 | 18:55
(2 гласа)

От днес приближени до управляващите медийни канали започнаха да лансират тезата, че новият собственик на NOVA телевизия - Кирил Домусчиев, имал амбиция да стане премиер. Като си близък до премиера, а обясняваш, че друг иска да става премиер, или си нелоялен, или правиш услуга. Тези канали не са нелоялни. Остава да правят услуга. КОЙ ще я ползва, се питаме.

 

На 25 юли 2018 г., в началото на правителственото заседание, премиерът каза: "Ако сме искали редник Киро или редник Райън, или който и да е да пазим, е нямало да заведем тези дела".

 

С "Редник Киро" тогава Бойко Борисов нарече Кирил Домусчиев.

Така отговори на Валери Симеонов, който обяви, че промените в Закона за приватизацията са лобистки и обслужват интересите на бизнесмена Кирил Домусчиев. Симеонов сравни приемането на поправките от страна на ГЕРБ с филма „Спасяването на редник Райън”,

като го нарече „Спасяването на редник Киро”.

За да убеди хората, че отдавна правителството се бори, дори и в съда, срещу "редник Киро", на заседанието премиерът посочи, че още през 2017 г. са одобрени разходи за дела срещу фирмата на Домусчиев. Е, че депутатите на Борисов помагат на "редника" с гласуването на закона в парламента, той нищо не спомена. Но и никой не попита.

После президентът Румен Радев наложи вето. Ветото този път бе подкрепено от ГЕРБ. Така те взеха завоя и избегнаха риска да бъдат обвинени отново в лобизъм в полза на богати българи. Иначе да - демонстрира се опит да се защити държавният интерес, като се остави писмена следа в правителствената стенограма. Ако случайно през 2019 г. или 2020 г., или по време на служебен кабинет например, реши прокуратурата да чете тази стенограма. И да търси главният герой в нея.

На 18 април 2016 г. премиерът Борисов съобщи пред bTV друга новина: "Пеевски си отиде. Пеевски напусна страната. Много скоро вече няма да е дъвка..."

И каза, че Томислав Дончев ще е кандидат за президент на ГЕРБ. Нито едното не се оказа истина.

Вчера пък заместник-председателят на ДПС заяви, че Пеевски вероятно пак ще е в депутатските листи. Естествено, може, той е работен, заяви още Ахмед Ахмедов пред БНР.

Сега проправителствените канали съобщават, че именно "редник Киро" е с апетит... да замени Борисов като премиер. Ако го съобщават опозиционни канали, да се замислиш, че да, наистина, по примера на Доналд Тръмп човек с пари иска да си има държава.

Но съобщено от близки до премиера канали, това е военна тактика на генерал и редник срещу офицера на бойното поле.

Припомняме седем факта по повод на тезата, че Домусчиев иска да измести от стола Борисов:

  1. Ако иска, няма да го каже през проправителствени канали, а през собствения си канал за битки - NOVA.
  2. ДПС вчера обяви, че страната е в криза. С други думи каза, че тръгва към предсрочни избори. Тоест, иска Борисов да не е премиер.
  3. Кирил Домусчиев е достатъчно голям - но не за премиер. А като контраоръжие срещу другия достатъчно голям - депутатът от ДПС Делян Пеевски. Засега оръжието в е ръцете на Борисов.
  4. КФН не възрази, че сделката за NOVA е твърде голямо съсредоточаване на капитали на Домусчиев (както възрази на чешкия милиардер Петер Келнер, на когото отказа сделката със същия мотив). И това е послание към ДПС, че Борисов е готов за сблъсък.
  5. То е и послание към президента Румен Радев. Той неотдавна се закани, че ще изхвърли хората на ГЕРБ от властта при първия служебен кабинет. Затова предсрочни избори не трябва да има, знае генерал Борисов. И затова му трябва достатъчно голям партньор срещу генерал Радев. От редник произведе "редник Киро" в офицер. За един ден.
  6. Кирил Домусчиев с онези 185 млн. евро., които плати за NOVA, не е достатъчно голям като Цветан Василев с 4-те милиарда лева в КТБ, но изглежда също толкова способен. Дойде NOVA смяна след Цветан Василев. Вчера.
  7. На Борисов между "редник Киро" и "Пеевски напусна страната" не му лесно. Но явно ще се бори. КОЙ ще пострада от шрапнелите ще показва NOVA. На живо. И на запис(и). Генералите, редниците и офицерите ще водят борба за почти 110 млрд. лева - това е брутният вътрешен продукт на България. Тоест войната ще студена. И на живот и смърт.
0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...