ГЕРБ към Нинова: На СПА ли сте? - 24novini.bg

ГЕРБ към Нинова: На СПА ли сте?

20.02.2019 | 12:30
(0 гласа)

Със 127 гласа "За", един против и четирима въздържали се.Народното събрание отхвърли ветото на президента върху последните промени на Закона за личните данни.

 

 

Президентът върна закона на 4 февруари, оспорвайки десетте нови критерия, по които журналисти, научни работници и писатели трябва да доказват, че са използвали личните данни правомерно. Според Радев така се създава ненужна свръхрегулация, което е своеобразно ограничаване на свободата на изразяване и информация.

Десислава Атанасова от ГЕРБ призова от парламентарната трибуна

държавния глава да освободи своя правен съветник Болислав Цеков и Петър Кичашки,

излъчен от неговата квота в Комисията за защита от дискриминация. Двамата трябва да заплатят по 10 хил. лева, защото са злоупотребили с лични данни на журналисти и и граждани.

Предполагам, че следите дебата, макар че вероятно сте се настанила в някой спа център, обърна се депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова към лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на обсъждането в Народното събрание на ветото на президента на промените в Закона за личните данни.

Атанасова попита БСП и дали ще събира пари за Цеков и Кичашки,

както плати гаранцията на Елена Йончева.

Атанасова се обърна и към лидерката на БСП Корнелия Нинова, която не присъства в пленарната зала с въпроса задочно ли следи дебата или се е настанила в някой СПА-център, след като бяха обащали, че ще поскрепят ветото на президента.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...