Джамбазки моли "патриотите" да се явят заедно на избори - 24novini.bg

Джамбазки моли "патриотите" да се явят заедно на избори

Ангел Джамбазки зове за обединение патриотите, както Малинов - десните, за да повторят мандатите си. Но партиите им не искат Ангел Джамбазки зове за обединение патриотите, както Малинов - десните, за да повторят мандатите си. Но партиите им не искат
20.02.2019 | 09:39
(0 гласа)

„Няма никаква драма, никакъв проблем една партия да номинира своя председател”. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред NOVA решението на НФСБ или Валери Симеонов да води листата на Обединените патриоти, или да се явят сами на евроизбори.

От ВМРО смятат, че Обединените патриоти трябва да се явят заедно, заяви евродепутатът Джамбазки,

тъй като си дава сметка, че без гласовете на НФСБ той едва ли ще повтори мандата си като евродепутат.

Междувпрочем, същото е и поведението на друг роден евродепутат, но в десния политически спектър -

Светослав Малинов. Той пък зове десните за обединение, за да си гарантира трети мандат в Брюксел и Страсбург,

въпреки че в последните четири години самият той за обединение на десницата не е работил, нито е призовавал.

На вълната на обединението беше днес и Ангел Джамбазки, който заяви: „От ВМРО продължаваме да твърдим, че трябва да се явим заедно. Последните месеци се държим възпитано, любезно, уважително с нашите партньори”, коментира Джамбазки.

Джамбазки повтори и тезата на лидера си Красимир Каракачанов да се явят и на вътрешни избори.

НФСБ са готови да отидат самостоятелно на евровота обаче, обявиха техните партньори, номинирайки Валери Симеонов и като самият той вчера не отиде на Коалиционния съвет с ГЕРБ при Бойко Борисов. Изпрати представител, но не беше и с Борисов, Сидеров и Каракачанов, които изненадаха гражданите, като се появиха с охрана на паметника Левски да поднасят цветя - за първи път от години.

„Не виждам нищо по-демократично от това с вътрешните избори.

Когато си лидер на политическа сила и искаш да бъде водач на листа, не виждам нищо по-доказателствено за твоята обществена тежест от това да се явиш на вътрешни избори”, коментира Джамбазки.

По думите му на подобни вътрешни избори могат да се явят и други формации и даде пример с Петър Москов.

Ако обаче партиите се явят по отделно, евродепутатът заяви, че резултатът ще бъде ясна оценка за обществената и политическа тежест на всяка една от партиите.

Припомняме, че НФСБ обяви, че Валери Симеонов е плащал за партията "Атака" на Волен Сидеров, а преди това НФСБ обявиха замразяване на преговорите за общо явяване с ВМРО, от където е и Джамбазки. Той самият обаче иска обединение на "патриотите" не от днес и казва, че това е разумно.

Така мандатът на патриотите може би ще отиде в ГЕРБ, прогнозира 24новини.бг вече месеци.

„Изборите за европейски парламент не са инструмент за решаване на бакалски сметки по между ни”, коментира днес и Джамбазки, но знае, че са точно такъв инструмент за имерване на тежестта на партиите.

„Политиката не е семейство, отношенията не могат да бъдат семейни. Нито е фирма, нито семейство. Отношенията трябва да бъдат в преследване на общи цели”, заяви още евродепутатът.

За Волен Сидеров коментира само: „Официално никъде не е заявявал или поставял ултиматум”.

С наближаването на изборите за нов Европейски парламент настоящите евродепутати се активизираха и започнаха да се появяват на срещи включително и в малки населени места, за да събират електорат.

24новини.бг вече прогнозира, че и "патриотите", и десните ще се явят на изборите с поне по две листи, а десните вероятно с три като добавим и проект на Петър Москов, което ще помогне на ГЕРБ несъмнено. Обединителните процеси и в двата спектъра са сериозно стопирани от непремерено политическо его на част от партньорите и липса на визия за общо бъдеще и пълен цикъл избори заедно.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...