Манолова се ядоса на "Топлофикация": Използват уловки - 24novini.bg

Манолова се ядоса на "Топлофикация": Използват уловки

18.02.2019 | 14:31
(0 гласа)

Поредно заседание на делото на омбудсмана Мая Манолова срещу столичната „Топлофикация“ не доведе до никакъв резултат. 

 

От дружеството обявиха, че не са предоставили информация на Манолова, тъй като тя не е посочила адрес. Омбудсманът определеи това като уловка, чрез която от „Топлофикация“ се опитват да скрият информация и да не се каже истината за това колко пари са събрани от столичани през 2015 г. за юрисконсулски възнаграждения. Манолова е категорична, че

 

това не са дължими суми за топлоенергия, а са "допълнителни паразитни разноски, които столичани са плащали на юристите на "Топлофикация София".

Припомняме, че омбудсманът Мая Манолова заведе дело срещу изпълнителния директор на „Топлофикация София“ ЕАД заради отказа му да й предостави информация за какво е изхарчил парите от таксите по делата, заведени срещу 21 хиляди столичани. На 4 февруари т.г. делото по жалба на Манолова срещу "Топлофикация" беше отложено за днес.

Днес съдът взе решение да изиска от адвоката на "Топлофикация София" в сряда (20 февруари) да представи допълнителни съображения защо смятат, че не са длъжни да информират гражданите за исканите от омбудсмана факти.

Манолова беше категорична, че адресът е посочен и дори има получен отказ за предоставяне на информацията на същия.

"Очевидно тази информация е неудобна за дружеството и затова така старателно се крие",

смята общественият защитник.

 

„Те могат да продължават да злоупотребяват с права още много дълго време. Въпросът е къде е Столичният общински съвет, защото това дружество и управлението му е грижа и на Столичния общински съвет и на Столична община и въпросът е защо мълчат, защо са безразлични към нежеланието на поредно ръководство на дружеството да предоставя дължима информация“, заяви Манолова.
Тя е категорична, че исканата от нея информация е важна за столичани, които имат право да знаят как дружеството харчи парите им.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...