Борисов: Прекарвам държавата през иглени уши - 24novini.bg

Борисов: Прекарвам държавата през иглени уши

Министър-председателят Бойко Борисов Министър-председателят Бойко Борисов
16.02.2019 | 15:30
(0 гласа)

"Толкова работа имам - прокарвам държавата през иглени уши", оплака се министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от "24 часа".

 

Той каза това, когато го попитаха готова ли е ГЕРБ, на която е председател, за президентското вето на промените в Изборния кодекс, гласувани от ГЕРБ, ДПС и НФСБ на две среднощни заседания на парламента на 13 и 14 февруари.

Президентът Румен Радев намекна, че ще върне приетите в четвъртък промени за ново разглеждане

в пленарна зала, но преди това ще ги прочете внимателно.

Вчера в Мюнхен Борисов коментира приетите промени и премахването на активните преференции с думите: "Парламентарната група решава тези въпроси, не им се бъркам".

В момента Борисов е в Бавария, където се провежда Мюнхенската конференция по сигурността. Там той се срещна с вицепрезидента на САЩ Майкъл Пенс.

Днес по-рано обаче Цветан Цветанов коментира пред NOVA, че ГЕРБ е отговорил на искането на ДПС за изборните правила и сговорът им бил, за да не се разпадне 44-то Народно събрание. "Заради сигурността", обясни скандалните гласувания Цветанов.

Докато Борисов днес взима завоя и се отърсва от отговорността, като омаловажава промените в Изборния кодекс,

внушавайки, че други процеси в държавата са много по-важни.

Така Борисов на практика признава гафа и печели време,

за да се върне като омиротворител утре и да въздаде справедливост. Каква ще е, несъмнено ще обяви до 24 часа, както обикновено прави, когато репутационната щета е голяма и веднаг вдига неодобрението към него самия, вместо към действията на подчинените и депутатите му. Но войната на Цветано срещу радево т днес само ще усложни ситуацията на Борисов.

Парадоксално, но сега ветото на Радев може да е спасителният пояс за Борисов и ГЕРБ да излязат от токсичната прегръдка с хората на Доган. Ако им се излиза, разбира се.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...