Борисов си изми ръцете с депутатите си: Те решават (цитати) - 24novini.bg

Борисов си изми ръцете с депутатите си: Те решават (цитати)

Борисов не се разграничи от депутатите си - прехвърли на тях вината за скандала с изборните промени Борисов не се разграничи от депутатите си - прехвърли на тях вината за скандала с изборните промени
15.02.2019 | 23:34
(0 гласа)

Борисов си изми ръцете за Изборния кодекс и скандала, който организираха депутатите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ, които отмениха с лека ръка машинното, електронното и преференциарното гласуване за личности в партийните листи.

"Парламентарната група решава тези въпроси, не им се бъркам",

каза той в Мюнхен, където е на форум за сигурността.

"Оставил съм парламентарната група да ги решава тези въпроси", подчерта Борисов."

"Нали това искате - да не им се бъркаме в работата.

Аз си върша моята работа, парламентът си решава техните проблеми", добави премиерът в множествено число за себе си.

"Аз съм се явявал на избори по всякакви кодекси и всякакви закони", бяха още думите на Борисов на въпроса за среднощното гласуване на тъмно на скандалните ограничения на изборните права на хората.

За обвиненията на БСП, че управлението му се превръщало в авторитаризъм, Борисов отвърна: "За диктатура точно те ли да ми говорят - с Костинброд и това, което правиха? Тези хора мислят, че сме безпаметни всички като тях".

Припомняме, че след гласуваните промени десните излязоха на общ протест пред парламента. Техни бяха и най-острите рекации по скандала. 

Найден Зеленгорски от ДБГ призова десните да се обединят срещу авторитаризма и каза, че ГЕРБ са направили "екзекуция на преференциалното гласуване".

Светльо Витков от "Глас народен" поиска оставка на Борисов, протести и служебно правителство, което да назначи президентът Румен Радев.

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че подготвя конституционна жалба срещу приетите промени.

От НФСБ обаче веднага заявиха, че в БСП има милионери, а Манолова да мълчи. Според тях няма проблем с подкрепата им за ДПС в това гласуване.

От ДПС обвиниха ВМРО във фашизъм и заявиха, че сговор с ГЕРБ не са правили, въпреки че гасуваха заедно за орязването на изборните права на хората.

Елена Йончева от БСП заяви, че Народното събрание трябва да се засрами след снощното гласуване против електронното, машинното и преференциалното гласуване.

Румен Радев съобщи, че ще обмисли вето на измененията на Изборния кодекс, гласувани от ГЕРБ и ДПС снощи.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...