Гладна стачка срещу Фандъкова - 24novini.bg

Гладна стачка срещу Фандъкова

15.02.2019 | 09:28
(0 гласа)

Жител на столичния квартал Красно село и майка му се подготвят да започнат гладна стачка срещу решението за отчуждаване на имота им заради строежа на метрото, информира Нова телевизия.  

 

Хората в квартала са недоволни от ниските оценки, който са получили имотите им и твърдят, че Столична община, управлявана от Йорданка Фандъкова, предлага прекалено малко пари за имота им. Именно затова семейството е решило да премине към по-различен начин на протест - ефективна гладна стачка. 

 

За 430 кв. метра им се предлага да получат 100 000 лева.

За сравнение гарсониера в Люлин например, т.е около 40-50 кв. метра, струва над 60 000-70 000 лева.  

Мъжът е изпратил до Столична община уведомление за протеста си, но от там е получил отговор, че не съгласуват гладна стачка, тъй като е прекалено опасна за хората. 

 

"Сега са се загрижили за мен, а не че ще останем на улицата, тука има и хора прекарали инфаркт, които ще трябва да оставят домовете си", отговаря задочно той на Столична община. 

Преди два дни имаше друг протест на редица хора от улица "Житница", чиито имоти ще бъдат отчуждени на безценица. "Повече дават за ниви по магистралите", ядосват се хора от Красно село. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...