АПИ избирали - Борисов или европарите и „Джи Пи груп“ - 24novini.bg

АПИ избирали - Борисов или европарите и „Джи Пи груп“

12.02.2019 | 18:00
(0 гласа)

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заяви пред журналисти, че процедурата за тунера „Железница“ е проведена изцяло по Закона за обществените поръчки и понеже няма отказ от „Джи Пи груп“ за участие, договорът е подписан с тях

 

От думите на Аврамова стана ясно, че дилемата пред АПИ е била да послуша премиера Бойко Борисов, който нареди „Джи Пи груп“ да бъдат извадени от всички договори с европейско и държавно финансиране, или загубата на евросредства.

 

От отговора на министъра излязе, че

„Джи Пи груп“ дори са направили услуга на държавата като не са се отказали,

защото така нямало да се загубят европейски средства.

Въпросът, обаче, ако ОЛАФ – Европейската служба за злоупотреба със средства дойде да проверява сделката с „Джи Пи груп“, за която сигнализираха журналисти от Бивол, станало причина за скандата "Радомиргейт", дали няма да „разследват и спрат останалите договори на фирмата.

 

Припомняме, че 24новини писа още през януари, че „Джи Пи груп“ ще бъде поканена да сключи договор за изграждането на тунела „Железница“.

Засега премиерът Борисов не се е изказал по случая, което дава повод хората да се съмняват дали думите му около скандала с "Джи Пи груп" не са били опит за ПР, за да намали напрежението и после спокойно да бъдат сключвани договорите. 

Същевременно "Джи Пи груп" излязоха с официална позиция, в която заявяват, че заради голямата смъртност на този път и скъсените срокове, са се съгласили да изпълнят задължението си и да построят тунела. А обявеното им през есента изтегляне било заради манипулативната обстановка.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...