И вицепремиер очаква атака от Русия, Борисов мълчи - 24novini.bg

И вицепремиер очаква атака от Русия, Борисов мълчи

11.02.2019 | 17:01
(0 гласа)

Днес и вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че не изключва хибридна атака от Русия към европейските избори у нас. 

 

Няма изборен процес, за който да не може да бъде направен опит да бъде „ударен“, коментира той и заяви, че сме готови за атаки, но как ще бъде предотвратено влиянието на друга държава не става ясно.

 

„Имало е предишни атаки на избори,

правени в България. Примерно през 2015 година имаше изключително мощна атака, опит да бъде спрян изборният процес“, добави Дончев в подкрепа на тезата си.

Дончев визира атаката към сайтовете на ЦИК, НАП, ДАНС, Народното събрание и президентството по време на президентските избори през 2015 година, за която се твърдеше, че е дело именно на Русия.

Вчера председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че очаква атака от страна на Русия по време на изборите у нас.

 

До този момент, обаче, премиерът Бойко Борисов, който преди няколко месеца беше на посещение на руския президент Владимир Путин, а в момента подготвя реализацията на нова тръба за доставка на руски газ у нас и рестарт на проекта АЕЦ „Белене“, мълчи по въпроса.

Пред Нова телевизия социологът Петър Чолаков коментира, че от страна на Русия се води хибридна война чрез сайтове за фалшиви новини у нас, както и че се създава икономическа зависимост най-вече в сектор енергетика.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...