Радев vs Борисов за Венецуела и самолетите – рунд пореден - 24novini.bg

Радев vs Борисов за Венецуела и самолетите – рунд пореден

07.02.2019 | 17:34
(1 глас)

Президентът Румен Радев продължи с критиките към правителството по темата за позицията за ситуацията във Венецуела и самолетите за армията. 

 

В коментара си пред журналисти след представянето на анализа за подготовката на Българската армия, президентът Румен Радев показа недоволството си от правителствената позиция по отношение на казуса с Венецуела.

 

Той обвини правителството, че се е скрило зад колективната безотговорност на Съвета по сигурност, тъй като няма собствена позиция за кризата във Венцуела.

Припомняме, че президентът Радев се обяви срещу обща европейска позиция и заяви, че във Венецуела трябва да има избори. Позицията му изглеждаше странна, тъй като европейските държави също настояват за избори, а освен това му навлече и критики дори от хора, които виждат в него коректив на управлението. Радев беше обвинен в подкрепа на руската позиция.

Държавният глава коментира и изказване на премиера Борисов по повод закупуването на изтребители за Военновъздушните сили, с което той заяви, че „в последните години за нуждите на военновъздушните сили са се купували само транспортни самолети, с които генералитетът може да избяга при една евентуална война“.

 

Според Радев това е "несполучлива шега", защото именно войската е спасявала много пъти държавата, докато политиците са се проваляли.

Радев напомни, че Борисов не веднъж е използвал самолет и хеликоптер на военните, за да пътува за различни срещи.

Надявам се премиерът да пази приятни спомени от стотиците часове, прекарани на борда на военно транспортните хеликоптери и самолети, коментира държавният глава, който е и бивш началник на българските ВВС.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...