Борисов за виковете "оставка" в Ст. Загора: Плащат на 50 души да викат (видео) - 24novini.bg

Борисов за виковете "оставка" в Ст. Загора: Плащат на 50 души да викат (видео)

03.02.2019 | 12:43
(4 гласа)

"Плащат на 50 души - излизат, викат", с тези думи премиерът Бойко Борисов описа недоволните граждани, които викаха "оставка" по време на откриването на ЖП надлеза в Стара Загора днес. Той остана на събитието по-малко от 5 минути и си тръгна, но коментира, че недоволните са платени.

Всъщност викове "оставка" се чуваха ясно при изказването на кмета Живко Тодоров от ГЕРБ и на премиера Борисов,

при откриването на съоръжението над ЖП-линиите в града.

Самото съоръжение, платено по Оперативна програма "Региони в растеж" за над 14,6 млн. лв. предизвика вълна от недоволство в различнни фейсбук групи в Стара Загора, защото от трилентов пътят на ЖП-надлеза трябваше да стане 4-лентов. Но се отделиха две трасета за бус ленти и велоялея и на практика пътят се стесни.

От няколко дни хората негодуват в социалните мрежи и още вчера питаха в групата "Истината за Стара Загора" дали Борисов ще присъства на рязането на лента.

Той не ряза лента днес и остана около 3-4 минути на събитието, а по време на коментарите за медиите, Борисов не застана до кмета от ГЕРБ, както си вижда и от кадъра.

Видеклип, публикуван от човек, който е бил на мястото, показва думите на премиера, че недоволните граждани, които викат, са платени.

Записът е публикуван преди 15 минути в групата "Истината за Стара Загора".

Живко Тодоров се вижда в ъгъла горе в дясно на кадъра, като премиерът старателно го отбягваше

през цялото време на престоя на моста.

Докато Борисов говори обаче, също ясно се чуват освирквания и протестни възгласи.

Викове "оставка" се долавят и на около втората минута от друг запис на събитието, докато кметът на ГЕРБ Живко Тодоров говори за велоалеите.

До микрофона през това време беше и премиерът Борисов. Трудно се чуват останалите въгласи на хората, защото и в живия стрийм през фейсбука на Борисов камерата не бе обърната към групата недоволни граждани, а се предаваше само движението на премиера.

Факт е обаче, че в коментара си той казав "плащат на 50 души, те излизат, викат", а през това време кметът Тодоров се оглежда от коя посока идват виковете "У-у-у!" и кой вика.

Името на кмета Живко Тодоров от ГЕРБ напоследък се спряга с няколко скандала, свързани с дрането на прасета до разкопките на "Августа Траяна", делата, които водеше срещу избиратели за техни постове във Фейсбук, като един от тях го нарече "смешник" и Тодоров му зведе иск. После хората събираха пари за глобата в социалните мрежи, а кметът се отказа от делата. Сред тези действия са и построяването на паркинг върху разкопки в центъра на града, сигнализиране на кръгово кръстовище с чували, вместо със светофари и т.н. Той бе обект на десетки публикации и в столични медии за негови решения, делата срещу избиратели и изказвания, които според преценката на съгражданите му са скандални.

"Изпълнено е прекрасно", каза Борисов днес за работата на фирма "Трейс" по ЖП-надлеза,

за което общината плаща 14 млн. лева - с прилежащите още 2 обекта в тази фаза по ОП "Региони в растеж".

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...