Борисов не ряза лента, посрещна го протест на моста в Стара Загора (ВИДЕО) - 24novini.bg

Борисов не ряза лента, посрещна го протест на моста в Стара Загора (ВИДЕО)

03.02.2019 | 10:30
(3 гласа)

Премиерът Бойко Борисов не раза лента, но присъства на откриването на стеснения, вместо разширен, ЖП-надлез в Стара Загора. Той бе сниман от журналистите при откриването на надлеза днес, построен от фирма "Трейс", която бе изпълнител и на пътя-убиец до Своге.

Мостът над ЖП-линиите в Стара Загора взриви общественото мнение в града, защото вместо да се разшири, се стесни с бус ленти и велоалея.

Скандалът върви от дни в Стара Загора, а кметът Живко Тодоров бе лаконичен при откриването днес с премиера. Както вчера 24новини.бг писа "едва ли премиерът ще се появи с ножица в ръка". И действително 

Борисов не ряза лента, а просто отбеляза присъствие, като побърза да си тръгне. Целият му престой на надлеза нямаше и 5 минути.

Той бе посрещнат на моста от протестни възгласи. Нямаше възторжени коментари, както е прието в такива случаи.

При съвсем кратката реч на кмета Тодоров се чуваха протестните възгласи на граждани отстрани, но при прякото включване през фейсбука на премиера не бяха показани недоволните хора.

Днес пред прозорците на МС в София ще има ромски протест, за който призова Александър Методиев - Бат Сали,

с искане за оставка на Красимир Каракачанов. Премерът е намерил друга локация, от която да покаже, че е на работа -

Стара Загора, но и там Борисов бе посрещнат с протестни възгласи, заради недомислиците с проекта.

При отриването кметът на ГЕРБ в града Живко Тодоров подчерта, че са направени ремонти на булеварди, отводняване, две кръгови движения, ремонт на самото съоръжение на ЖП-надлеза, но отстрани се чуваха организирани протестни викове. 

"Вече няма да има наводняване на улица Славянска", каза кметът и благодари на Борисов, който, по думите му, "ръководи всички министерства" за подкрепата и че държавата е застанала зад Стара Загора.

На въпрос към Борисов за спортна зала в града, той отговори, "първо парковете да оправим, после залата. Помните и Аязмото, и този мост как изглеждаха, вижте ги сега".

"Аз бях сега в Аязмото, напривих социология - нито един не е казал, че не е прекрасно направено и там, и тук",

каза премиерът, като очевидно визираше общественото недоволство, което залива социалните мрежи в Стара Загора и за което е информиран.

Името на кмета Живко Тодоров от ГЕРБ напоследък се спряга с няколко скандала, свързани с дрането на прасета до разкопките на "Августа Траяна", делата, които водеше срещу избиратели за техни постове във Фейсбук, като един от тях го нарече "смешник" и Тодоров му зведе иск. После хората събираха пари за глобата в социалните мрежи, а кметът се отказа от делата. Сред тези действия са и построяването на паркинг върху разкопки в центъра на града, сигнализиране на кръгово кръстовище с чували, вместо със светофари и т.н. Той бе обект на десетки публикации и в столични медии за негови решения, делата срещу избиратели и изказвания, които според преценката на съгражданите му са скандални.

"Изпълнено е прекрасно", каза Борисов днес за работата на фирма "Трейс" по ЖП-надлеза,

за което общината плаща 14 млн. лева - с прилежащите още 2 обекта в тази фаза по ОП "Региони в растеж".

"Лек ден и го пускайте бързо", каза Борисов на кмета, като никой не ряза ленти и нямаше никаква церемония. После Борисов бързо си тръгна, без да се здрависа с кмета.

Премиерът Борисов бе попитан и за "случая Банов", но не отговори нищо.

"Да си мерят всички думите повече! Ако не се спре конфронтацията, това ще пречи на всичките", каза той на въпорс за нападките от страна на БСП, но не спомена партията.

"Който иска да се заяжда, ние всички избори сме ги правили в тази среда", обясни още премиерът и допълни, че хората "очакват пътища, паркове, детски градини и санирани блокове", а не политически нападки.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...