Йончева подкрепи Станишев за листата на евровота - 24novini.bg

Йончева подкрепи Станишев за листата на евровота

Елена Йончева смята, че Сергей Станишев трябва да води листата на БСП за евровота. Елена Йончева смята, че Сергей Станишев трябва да води листата на БСП за евровота. снимка: Булфото
03.02.2019 | 11:00
(0 гласа)

Депутатът от БСП Елена Йончева заяви пред бТВ, че с нея не са водени разговори да бъде водач на листата на Левицата за изборите за Европейски парламент.

 

Темата усилено се тиражира в общественото пространство от няколко месеца, а досега Йончева не беше давала категоричен отговор по темата.

Тя заяви, че за водач на евролистата на БСП подкрепя бившата си половинка в живота Сергей Станишев,

който в момента е лидер на Партията на европейските социалисти за трети мандат.

В политическите среди се знае, че

между Станишев и Корнелия Нинова има сериозен конфликт и лидерката на БСП не иска той да бъде водач на листата,

затова и е поставила Истанбулската конвенция, която ПЕС подкрепи, но БСП отхвърля, сред условията за подкрепа на кандидат-евродепутатите в листата.

 

Смятам, че Сергей Станишев трябва да води листата, но това не зависи от мен, заяви Йончева.

Тя каза, че с него се чуват по телефона няколко пъти в годината, но не по работа, а за да говорят за децата. Двамата нямат общи деца от съжителството си, но поддържат приятелски отношения.

 

Елена Йончева нашумя напоследък с делото срещу нея от прокуратурата за пране на пари от КТБ в размер на 330 хил. евро. Хората обаче я подкрепяха.

След това тя изнесе и записи за министерството на културата от бившия служител там Ангел Ангелов, който, после се оказа, шантажирал с такива записи и министъра на културата, и в министерството на образованието, за което имало сигнали и в полицията. От МК обявиха, че е заведено дело срещу фирмата изпълнител на Ларгото и основинят аргумент на Йончева - че министърът Банов е облагодетелствал фирмата със 700 хил.лв., пропадна.

Така за последния скандал общественото мнение спрямо Елена Йончева се обърно, тъй като записите са правени незаконно и МК все пак съди фирмата за посочените пари, т.е. няма нарушен държавен интерес. Тя днес обяви, че праща сигнала за МК в ОЛАФ. От МРРБ министър Аврамова обаче каза, че в МРРБ сигналът не е постъпвал, както БСП обещаха в деня на разкритията.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...