От поне година в МОН се знаело за записи на Ангелов - 24novini.bg

От поне година в МОН се знаело за записи на Ангелов

Министър Красимир Вълчев заяви, че от преди година е имало информация за Ангелов Министър Красимир Вълчев заяви, че от преди година е имало информация за Ангелов
02.02.2019 | 08:30
(0 гласа)

"Тъй като се натрупа информация, бих казал, повече от два или три източника за изтичане на информацията, второ за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант на име Иво Костов, бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор, освен, че уведоми мен, той е предприел мерки за отстраняване на служителя вътре в процесите, които касаят оперативната програма и конкретно тези операции.

Това може би е създавало и усещане в служителя, че той ще бъде освободен от януари месец.

Знае, че веднъж годишно през януари месец се пишат оценките, при които при поставянето на най-ниска оценка се дава възможност за прекратяване на трудово правоотношение".

Така министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обясни вчера в Пловдив разпоредената от него проверка от преди 10 дни по сигналите, както от Кирил Гератлиев, така и от Ангел Ангелов, чиито имена се свързаха със записи и търговия с конфиденциална информация в министерствата на културата и образованието.

Припомняме, че

Кирил Гератлиев е директор на агенцията към МОН,

управляваща оперативната програма за наука и образование, а

Ангел Ангелов е информаторът, записвал в МК и МОН и дал записите на Елена Йончева от БСП,

която ги огласи през изминалата седмица.

Ангел Ангелов работи в дирекция „Подбор на проекти по оперативната програма", а в образователното министерство е постъпил през 2017 г. след спечелен конкурс, обясни министърът.

"Притеснителната информация, свързана с дейността на Ангел Ангелов, е от последните месеци, макар че

съмнения е имало още преди година

в хода на процедурата за оценяване на проектите по операциите за центровете за върхови постижения и центровете за компетентност", каза министърът.

Той очаква резултатите от проверката.

"Имам сигнали и от двете страни. Тези сигнали са от този месец.

сигналите от Ангел Ангелов са за упражнен психологически тормоз, желание да бъде уволнен. Сигналите от Геретлиев са за свързаност и конфликт на интереси, за изнасяне на информация. Трябва малко време да приключи проверката", каза министърът.

Той също посочи, че е препоръчал на Геретлиев преди две седмици да информира компетентните органи за сигналите за свързаност, за връзката на консултанти и бенефициенти с конфиденциална информация, за спуканите гуми и др.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...