Ангел Ангелов отхвърли обвиненията с писмо - 24novini.bg

Ангел Ангелов отхвърли обвиненията с писмо

Ангелов (вдясно) пусна писмо. Очаква се включване и от Иво Костов, сочен за негов партньор Ангелов (вдясно) пусна писмо. Очаква се включване и от Иво Костов, сочен за негов партньор
01.02.2019 | 10:17
(0 гласа)

Ангел Ангелов, за когото министърът на културата Боил Банов твърди, че е автор на записите, оповестени от Елена Йончева и който бе обвинен от член на ръководството на образователното министерство в рекет, пусна писмена позиция до медиите. От нея не произтича яснота по казуса Банов, но пък опровергава твърденията на Кирил Гератлиев - директора на агенцията към МОН, която управлява Оперативната програма за наука и обарзование. 

„За обвиненията на Банов - не искам да коментирам повече невярната информация, която залива общественото пространство", написа Ангелов.

От думите му не става ясно дали смята думите на Банов, че го изнудвал в продължение на години, за неверни, нито дали записът е истински или монтиран.

"Относно Кирил Гератлиев, той просто използва създалата се ситуация, за да се представи за жертва, вместо да обясни на заместник-министър Сачева и министъра на образованието Красимир Вълчев защо си позволява да упражнява психологически тормоз и да злоупотребява със служебното си положение, за

да принуждава експерти от изпълнителната агенция, която ръководи, да напускат работата си под натиск”, пише Ангелов.

По-рано днес Гератлиев обяви, че след теч на информация от Изпълнителната агенция по ОП НОИР и получени заплахи от Ангелов, който работи там, го е изолирал от проектите и му е спрял достъпа до информация, както и че конкретните два проекта, от които се интересувал Ангелов, били на обща стойност над 83 млн. лева.

Според Ангелов обаче той и трима негови колеги през декември 2018 г. подали жалба заради дискриминация и психологически тормоз на работното място, заради което и били викани в полицията.

На 21 януари по тяхната жалба в полицията е бил и Гератлиев. Ангелов бил сезирал и инспектората на МОН за слабости и пропуски в работата на изпълнителната агенция.

"В резултат на подадената от мен писмена информация

министърът на образованието Красимир Вълчев изпрати инспектората на проверка, като в близките дни се очакват резултатите”,

казва Ангелов в писмото си до медиите. 

„Вероятно поради всичко изложено дотук Кирил Гератлиев използва създадената ситуация, за да избегне понасянето на съответната административна отговорност за изключително порочната практика, която използва като набеждава, унижава и заплашва държавни служители с дългогодишна експертиза и опит, многократно надвишаващ неговия собствен”, смята Ангелов, наричан от Банов "мръсник" и "келеш".

 

Той твърди, че Гератлиев е пуснал жалба за спуканите му гуми след жалбата, заведена от Ангелов за психологически тормоз.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...