Банов: Йончева взе една помия от едни престъпници - 24novini.bg

Банов: Йончева взе една помия от едни престъпници

Боил Банов каза, че е като Йончева - не е съвсем политик и такива неща не преглъща Боил Банов каза, че е като Йончева - не е съвсем политик и такива неща не преглъща
31.01.2019 | 08:36
(0 гласа)

Аз съм декларирал оставката си пред премиера и той ще реши. Премиерът ми каза да не се предавам. Аз съм си депозирал оставката пред цялото общество, дали писмено или не - всички знаят. Това е малка организирана престъпна група... са тези хора. Шантажират и действат през трети хора - единият  вътре в администрацията, другият - отвън. Сега същото правят в МОН.... Това са незаконни, монтирани, фалшифицирани записи, компилации от много оперативки.

 

Това каза в студиото на NOVA министърът на културата Боил Банов, който вчера бе обвинен от депутата от БСП Елена Йончева за ощетявана на бюджета със 700 хил. лв. за строежа на "Ларгото". Тя вчера показа записи за спестена неустойка на изпълнителя.

 

Този Ангел в момента вече работи в Министерството на образованието. Единият работи отвътре, другият отвън и после така рекетират - някъде директно очевидно, а при мен - чрез трети лица, които ми пращаха. Този Ангел записва всички от години - Ангел Ангелов и Иво Костов са това. Трети хора идват и ви казват, че той ще ви унищожи, "ще ви разгони фамилията", цитира той заплахите, които са му отправяни.

Този Ангел вероятно притежава огромна колекция от записи. Той рекетира в момента и МОН. Дирекор на дирекция е подал жалба в полицията, този му е рязал гуми, спрян му е достъпът и там в момента също има рекет, съобщи за подобна схема в МОН Боил Банов.

Не мога да каже конкретна дата откога, но това е от поне 4 години - този шантаж, заяви министърът.

Имаше кух проект в Силистра, който те са изработили, имаше страшен натиск към мен, през служители, да се приеме. Отказахме, той е кух - не може да се приеме. Аз знам за поне 4-5 случаи, в които те се обаждат и натискат. Пращат хора от дирекциите. Откакто съм заместник-министър тази тенденция беше много силна, после, като станах министър, намаля. И затова не съм давал сигнал. А и тези неща трудно се доказват, смятаха адвокатите и юристите още тогава.

Този запис е компилация, глупост, подработен и нека прокуратурата да каже дали е истински.

Пипан и подправен е този разговор, нагласен е, монтирани са отделни части от разговори и различни оперативки, каза министър Банов. Както сега вие можете да монтирате части от моя разговор с вас, така и те са го направили. Има си компетентни органи, хубаво стана това със специализираната прокуратура - да видят, взеха документи, разпитват ме, аз се радвам, че всичко ще се види, каза министърът.

Банов съобщи още, че десетки хора и журналисти са му се обадили да го подкрепят. Не ми се обади Мастъра. С него сме в чудесни отношения от години. Дори прочетах, че казал да ме няма, дакато текат проверките.

Браво, бе Мастъре!, каза емоционално Банов за Стефан Данаилов.

Елена Йончева не е проверила фактите и сега започнва да се чуди какво стана. Другият вариант е те да са се знаели отпреди с нея и това би било много интересно, каза Банов за двамата мъже от схемата.

Аз се обяснявам на нещо, което е подхвърлено от едни престъпници.

Аз сега разбирам, че Ангелов е служител вече на друго министерство. А Иво Костов се занимава с проекти, работи отвън, това и е фирмата на двамата. Те са посредници, така рекетират, каза Банов.

Не съм информирал по-рано, защото няма как да го докажа, това е малка престъпна група - аз нямам данни за цялата схема, аз сега чета как са я правили в МОН и си давам сметка как са го правили и в МК. Те са изнудвачи, категоричен бе той.

Елена Йончева и БСП взеха една помия от едни изнудвачи и я пуснаха срещу мен,

защо срещу мен - защото е културата, не е ресурсно и защото Бойко трябва да излезе и да ме уволни. Той Бойко винаги излиза и отстранява при такива случаи. И ето ти криза - идеално...

Ако така ще печелят избори БСП, жална ни майка, каза Банов.

На министъра на културата да посягаш е да посягаш на цялата култура. На прицел съм от октомври заради посещението ми в Русия, защото

от БСП искат само те да приватизират отношенията с Русия,

обясни си атаката срещу себе си Банов и каза, че след сключените договори с Ермитажа, Третяковската галерия и за меча на Кубрат атаките срещу него са се увеличили.

От БСП в студиото контрираха преди това, че има закъснение от 33 дни при издаването на Акт 15 и той е ощетил държавния бюджет, като не е наложил глоба за "Ларгото".

Вчера те ревизираха абвинението си - от 700 хил. лв. на над 1 млн. лева.

Днес обаче Банов каза, че още вчера е показал заведеното дело срещу изпълнителите от 2017 година.

Лошо ме удари точно мен Йончева, аз съм малко като нея - аз не съм точно политик, аз тези неща не ги преглъщам

и се радвам, че вече всичко е в спецпрокуратурата и всички сме там, сега хубаво ще се види, каза Банов.

Той посочи, че всички пари на МК се дават на второстепенните разпоредители да си правят обществените поръчки. Като съм такъв, който взема, защо не си ги възлагам аз, а ги давам на второстепенните си разпоредители, попита реторично Банов.

Той благодари за подкрепата на парламентарната група на ГЕРБ вчера и не коментира мълчанието на премиера Борисов по скандала, какъквто въпрос имаше.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...