Инвеститорът на Корал: Ще строим, иначе искаме обезщетение - 24novini.bg

Инвеститорът на Корал: Ще строим, иначе искаме обезщетение

Инвеститорът твърди, че комплексът няма да е върху пясъка Инвеститорът твърди, че комплексът няма да е върху пясъка
31.01.2019 | 08:20
(0 гласа)

Ако обществото и държавата решат, че много им е необходима тази зона, може да я получат, но това става възмездно, както при магистралите. Ако няма законова пречка бихме искали да упражним правото си и да строим. Това обяви инвеститорът на новия комплекс на плажа "Корал" Сава Чоролеев в сутрешния блок на БТВ. 

 

Преди два дни Върховният административен съд отсъди в полза на сторителите, като обяви, че планираният комплекс на скалите е законен. Това събуди сериозна вълна от гражданско недоволство.  

 

Според природозащитниците там има уникални дюни, а "Корал" беше зачислен като един от плажовете за природосъобразен турзиъм, заедно с Карадере и Иракли от предното управление на Бойко Борисов. 

В нашия имот няма дюни, категоричен беше обаче Чоролеев. 

Той заяви, че в хода на делата са правени многократни експертизи от назначени от съда експерти, които са доказали, че няма дюни. 

Дори и да има дюни държавата трябва да обезщети собствениците, нали частната собственост е свещена дори в Конституцията, посочи Чоролеев. 

Сегашната формула за природосъобразен туризъм не работи, това е един от най-замърсените плажове, липсват всякакви хигиенни условия, коментира още той.  

Според инвеститора не е правилно, че общественият дебат се насочва към строителите и собствениците на имоти. За него това демотивира бизнес средата в България. 

 

Правилата за бизнес ги създават не известиторите,  а законотворците и общините", посочи той.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...