В Париж: FREXIT и пролята кръв от окото на Жером (видео) - 24novini.bg

В Париж: FREXIT и пролята кръв от окото на Жером (видео)

Светът бе обиколен от кадрите с ранения Жером Родригес от "жълтите жилетки", които предзвикаха вълна от подкрепа за него YouTube/ Red dot TV/ RTF
26.01.2019 | 21:50
(3 гласа)

При 11-та нощ на "жълтите жилетки" в Париж - наречена днес от демонстрантите "жълтата нощ", се проля кръв, което възпламени вълна от гняв, но и подкрепа за Жером Родригес. Той бе ранен от изстрел в окото и социалните мрежи бяха обиколени за минути от кадрите и снимките от инцидента.

 

 

"Сърце за Жером" изпращат, снимат и рисуват хиляди хора в социалните мрежи, за да изкажат своята съпричастност към пострадалия демонстрант.

Полицията в различните фенски градове публикува данни за броя на протестиращите, като в началото на демонстрацията полицията обявяваше под 50 хиляди демонстранти, а сега вече твърди, че

са над 69 хиляди души, по данни на префектурите в градовете към 21,30 ч. българско време.

Снимка: Жером Родригес от "жълтите жилетки", който бе ранен в окото в "жълтата нощ" в Париж днес

 

Жълти жилетки демонстрират в 11-та нощ на "жилетките" в градовете Париж, Нант, Руан, Марсилия, Лион и др.

но демонстрантите в живите включвания вече говорят, освен за

социални искания, но и за политически, свъразни с оставки на правителството и против президента Макрон.

Много от тях поискаха и FREXIT, т.е. за излизане на Франция от ЕС,

"както нашите английски приятели", аргументират се демонстранти.

Други не са на това мнение и посочват само, че искат по-добри перспективи и работни места и достъпна цена на живота във Франция.

Демонстранти заявяват при пряко включване по телевизия RTF (тя предава на живо четвърти час в интернет демонстрациите в цялата страна и в Париж), че исканията им вече са социални и че не намират за нормална нито социалната система, нито болничното лечение, нито подпомагането на младите хора, нито възможностите за намиране на работа и жизнената перспектива в страната.

От Париж само трима от репортерите та RTF бяха включени по над 10 пъти за 4 часа от Площада на Републииката, Шанз Елизе и Бастилията. Демонстрациите продължават, имаше ескалация  на напрежението, моторизирана полиция, кучета, пожари, барикади, арести и повалени на земята хора. Има и сблъсъци на полицията с демонстранти и сълзотворен газ, но не във всички точки на Париж. Някъде демонстрантите протестират мирно, се вижда от преките включвания.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...