Йончева разследва МС, взриви Конгреса на БСП (Видео) - 24novini.bg

Йончева разследва МС, взриви Конгреса на БСП (Видео)

Елена Йончева заяви, че "шайката няма да я изплаши"
26.01.2019 | 15:00
(1 глас)

Журналистката и депутат от БСП Елена Йончева взриви днес 49-ия конгрес на БСП: бурни аплодисменти избухнаха в НДК след речта й пред конгреса на партията. Часове преди това лидерът на Левицата Корнелия Нинова обяви, че Йончева е подготвила през последните месеци разследване за корупция и заличаване на следи от корупция в Министерския съвет.

В последния месец Елена прави разследване, което ще покаже корупция в най-високите етажи на властта

и там става въпрос за сговор в Министерски съвет и министри за корупция и заличаване на нейните следи, заяви Нинова. "Елена няма да се уплаши, ние няма да се уплашим", каза тя пред делегатите.

Макар да не е записана в програмата, Йончева се включи с изказването си пред делегатите:

"Режимът се опитва да ни унищожи един по един",

заяви тя. По думите й обаче няма режим, който историята да не е спряла и "нека ние станем тази история".

Тя започна речта си с думите:

"Сега ще ви разкажа за един бос, който управлява най-голямата мафия на една държава 10 години". Продължи, че "той е най-големият мафиот сред политиците и най-големият политик сред мафиотите. След като залата затихна, Йончева обяви:

Става дума за Бернардо Провенцано - босът на сицилианската мафия, който управлява Коза Ностра 10 години.

За "боса в България, който управлява последните 10 години",

Йончева подчерта, че магистралите ни не могат да бъдат сревнени дори с тези в Албания и Косово, първи сме по смъртност, а функционалната неграмотност е 60 на сто, по свобода на словото сме до Конго.

"Босът, който управлява у нас, казва, че тук има корупция, както навсякъде в Европа, но проблемът не е корупцията, а в огромния грабеж", каза Йончева.

11 милиарда можеха да бъдат вложени в икономика и по-високи заплати, а бяха ограбени,

добави тя още.

Йончева подчерта, че журналистите работят при изключително трудни условия и свободата на словото се отстоява трудно у нас, но подчерта, че и в големите, и в малките медии са останали стойностни журналисти и "силни пера".

"Всяка година 50 хиляди души напускат България, цели 4 завода затвориха само за една седмица. В България управлява най-антиевропейската организация, която е имало в България. Стигнахме на дъното по всички класации. През 2006 г. бяхме на едно място с Франция по своба на словото, днес сме на 111-то място след Конго. Вие, колеги журналисти, нямате имунитет, нямате зад гърба си най-голямата опозиционна партия и знам колко ви е трудно, но едни ден журналистиката и у нас пак ще е четвъртата власт", каза Йончева.

Още при повдигането на обвиненията, тя се отказа от имунитета си на депутат, а преди дни н абрифинг в парламента Йончева определи обвиненията към нея за пране на пари като абсурдни.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...