Десетки търговци са плащали на полицията "такса спокойствие" - 24novini.bg

Десетки търговци са плащали на полицията "такса спокойствие"

25.01.2019 | 12:20
(0 гласа)

Десетки търговци са плащали "такса спокойствие" на арестуваните полицаи. Това съобщи преди малко шефа на Софийска прокуратурата Димитър Петров по повод арестуваните петима служители на икономическа полиция в 4 ПРУ в столицата.

Това са били собственици на наргиле барове, автокъщи и магазини, а групата полицаи са действали от началото на 2017г. 

До задържането се е стигнало, след като полицаите поискали от един търговец 2000 евро, но след пазарлъци свели рекета до 2000 лева. Те са задържани именно при получаването на тази сума.

Полицаите са пипали белязаните пари и съответно "са светнали", обясни Петров, като допълни, че са се опитали да кажат, че парите са подхвърлени. "Станахме държавата на подхвърлените пари", пошегува се той.

От пресконференция стана ясно, че към групата са отказали да се присъедният младите полицаи, които билин скоро завършили академията и имали висок морал.

Неморалните полицаи пък преценявали кого да вербуват по това дали се изказва лошо срещу корупцията или я приема с леко сърце. 

"Спецификата на икономическа полиция позволява на полицаите, ако искат да извършат престъпления, да го извършат", коментира пък старши комисар Румен Ганев, директор Вътрешна сигурност в МВР. 

Имаме проблеми, призна той и обяви, че ще се направи проверка на целия сектор. 

Арестуваните полицаи пазарували без пари в част от рекетираните магазини и барове. 

 

При акцията станало ясно, че има скъпи лични вещи, телефони, часовници и коли, които не съответстват на заплатите им. Тепърва ще се проверява имотното им състояние, за да се установи длаи вещите са купени с парите от рекета или други приходи. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...