100 хил. българи си идват преди Брекзит - страх ги е от визи - 24novini.bg

100 хил. българи си идват преди Брекзит - страх ги е от визи

Работещите в Англия българи ще се прибират преди Брекзит да си видят семействата - страх ги е от визи след това Работещите в Англия българи ще се прибират преди Брекзит да си видят семействата - страх ги е от визи след това
22.01.2019 | 13:32
(0 гласа)

Около 100 хиляди българи, работещи в чужбина ще си дойдат заради Брекзит. Мярката е превантивна. Те се страхуват да не се налага да си вадят виза за Великобритания след Брекзит и затова искат да видят семействата си преди официалната дата 29 март.

 

 

Това съобщава Телеграф в днешния си брой. Припомняме, че след акто се върви все по-уверено към Брекзит без сделка с ЕС, от днес във Великобритания започна пробна процедурата по

регистрация на всички граждани на ЕС там, желаещи да продължат да живеят или работят без виза след Брекзит.

тези, които са живели повече от пет години на Острова могат да подадат молба за постоянно пребиваване, а

живелите по-малко от пет години могат да кандидатстват за "предварителен статус".

Вчера Тереза Мей в своя План Б за Брекзит, за който търси мандат от депутатите да преговаря с ЕК, обяви, че

ще отмени таксата от 65 паунда за европейски граждани, искащи статут на постоянно пребиваване 

след 30 март (предвидената дата за Брекзит).

За нерегистриралите се съществува опасност от депортиране обаче.

Хаосът на Острова ив цяла Европа тепърва ще се разгръща във връзка с несигурната обстановка около Брекзит и липсата на споразумение на Тереза Мей с Европейския съюз.

Около 1 трилион евро се изнесоха от Великобритания за последните 2 години след решението на референдума за излизане от ЕС.

Вчера в интервю за 24новини.бг. посланикът на ЕС в Съвета на Европа в Страсбург Меглена Кунева коментира, че за британската икономика ударът ще е по-силен, отколкото за икономиката на Съюза.

Няма яснота за мита, търговски отношения, визи, гражданство, статут на студентите във Великобритания, цени на лекарствата и горивата на Острова, общо покачване на цената на живота и другите съпътстващи Брекзит ефекти, когато икономиката на империята остане извън 500-милионния пазар на Евросъюза. А това трябва да стане факт след 10 седмици.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...