Борисов: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя - 24novini.bg

Борисов: Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя

Бойко Борисов на предизборната конференция на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборната конференция на ГЕРБ
20.01.2019 | 15:30
(0 гласа)

За максимална мобилизация на предстоящите избори и за битка с популизма на опозиционните сили призова лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов. 40 минути той говори на Националната предизборна среща на партията в зала 3 на НДК пред около 2000 души.

 

 

Борисов отправи остри критики към политическия актив на партията - обвини ги в липса на ангажираност към хората по места и в пасивност пред опозиционните критики. Той призова съпартийците си да внимават

да не се допусне ГЕРБ да се превърне в елитарна партия.

"И вие, ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано или късно това ще избие, дали в суджук, дали в нещо друго и то ще падне върху партията и върху нас. Хората искат справедливост, хората не обичат елитарни партии, елитарни хора. Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем, това, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя", каза лидерът на ГЕРБ.

Ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя, закани се той.

Той защити преговорите със САЩ за придобиването на изтребителите Ф-16: "Все едно да ви трябва автобус, а да купиш такси и после да искаш това такси да прекара толкова хора, колкото автобуса - няма как да стане. И затова ние казахме, трябва да се вземе политическо, геостратегическо, на базата на нашето партньорство в НАТО на нашите съседи такава машина, която да може да се бие и да победи, а не само да си кръжим, да си правим полиция. И то пак не са го решили. Парламентът ни е дал право да преговаряме за най-доброто".

 "Тази година няма лято, тази година за нас е време за стабилност на България,

за ГЕРБ, втори в изборна надпревара, това е резултат, който не трябва да го чува никой на национално ниво. Всеки един работи само и единствено за първото място", каза зам.-председателят на формацията Цветан Цветанов.

ГЕРБ ще каже критериите за кандидатите за евродепутати, които могат да бъдат номинирани до 20 февруари. Ще бъде обявена и инициативата за провеждане на Национален граждански диалог по основни секторни политики във всичките 29 области на страната.

Гражданският диалог е под мотото “Европа в нашия дом“ и ще се проведе от февруари до април.

Срeд задачите на местните структури на ГЕРБ на Националната предизборна среща са преглед на активните членове на партията, обучение на хора, които да влязат в районните и секционни избирателни комисии и популяризиране на постиженията на ГЕРБ по места.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...