1600 поне ще бъдат съкратени от администрацията, обяви Дончев - 24novini.bg

1600 поне ще бъдат съкратени от администрацията, обяви Дончев

18.01.2019 | 19:00
(0 гласа)

Анализът за състоянието на админстрацията ще бъде готов към март-април и от него ще стане ясно кои са излишните хора и звена. Това обяви в предаването "Лице в лице' вицепремиерът Томислав Дончев, който е отговорен за администрацията и електронното управление.

 

В предходният мандат на Бойко Борисов за това оттговаряше тогавашният вицепремиер Румяна Бъчварова, сега началник на кабинета на премиера. И тогава бепе правен подобен анализ, но той не доведе до нищо. 

 

Сега Дончев, към когото в последните месеци се турпат все повече критики заради бавния темп на електронизацията, обяви, че сега държавата е твърдо решена да съкращава администрацията въпреки вътрешната съпротива. 

Няма да съкращаваме механично, ще направим оптимизацията по интелигентния начин, посочи той, като ще се махнат празните бройки и дублирането и ше се види кой колко е натоварен. 

 

По предварителна информация ще бъдат съкратени 1600 шатни бройки и малко под 2% от цялата администрация, обяви той. Цифрата обаче можела да расте, защото още две министерства не са дали своите предложения, въпреки възложения от премиера срок до края на декември. 

Според него решението автомагистрала "Хемус" да бъде строена без обществена поръчка било напълно законно. "Строителството на магистрала не е като бродиране на тъмно на нощна лампа, вижда се", обясни той. 

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...