ДБГ обяви: Две листи вдясно на евровота - 24novini.bg

ДБГ обяви: Две листи вдясно на евровота

ДБГ предупредиха, че дясното обединение е трудно за постигане и вероятно ще има две листи за евровота ДБГ предупредиха, че дясното обединение е трудно за постигане и вероятно ще има две листи за евровота
14.01.2019 | 12:31
(0 гласа)

Все по-голяма е вероятността на Европейските избори да има две листи вдясно, предупредиха на пресконференция от „Движение България на гражданите”. На нея стана ясно, че дясното обединение очевидно не е възможно и е ударило на камък, след като месеци наред десните подхвърляха за възможен съюз, но на практика не го реализираха. 

Реална е възможността дясното да бъде представено в две листи на евроизборите,

заяви председателят на ДБГ.

Обединението вдясно не може да е само на думи, в декларациите сме добри, но не и в действията. От ДБГ няколко пъти създавахме условия да се съберем и да говорим, поехме общи ангажименти, подписахме и декларация, но след това нищо не се случи. От ДБГ няма защо да се чувстваме виновни, защото опитахме всичко, добави той.

Заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски коментира, че

въпреки усилията в последните месеци за дясно обединение, в момента има сериозно забавяне,

което застрашава представителството на десните избиратели в Европейския парламент.

Може да се стигне до това, че вместо двама,

да няма нито един представител на десните в Европарламента

и да се повтори случаят на вота в парламентарните избори у нас – да няма нито един представител на десните избиратели, коментира Зеленогорски.

Продължаваме да говорим с всеки вдясно, но в ДБГ вече стартирахме процедурата за вътрешни номинации за евродепутати, добави той.

От ДБГ заявиха, че ще изпратят сигнал до Европейската комисия за монопол на свободната борса за ток.

Те дадоха слаба оценка на управлението и заявиха, че в парламента границите между управляващи и опозиция са размити и е нужна алтернатива, която може да дойде само от дясно обединение.

През май 2019 година са европейските избори. Те се очертават с решаващо значение за политическата стабилност и у нас, и в Европа, макар че за гражданите не са интересни. След тях в България може да има предсрочни избори.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...