Борисов пренебрегна откриването в Пловдив - 24novini.bg

Борисов пренебрегна откриването в Пловдив

12.01.2019 | 19:41
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов пренебрегна откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, с което повтвърди слуховете за обтегнатите отношения с кмета на Пловдив Иван Тотев. 

 

Необичайно за герберски кмет, Тотев не спомена нито веднъж в речта си правителството или премиера, а по отношение на председателя на парламента Цвета Караянчева каза "някъде там", посочвайки неопределено с ръка към публиката. Той спомена единствено министъра на културата Боил Банов и го определи като приятел на 

 

В последните месеци слухове твърдяха, че подготовката на Града под тепетата като европейска културна столица не върви особено добре именно защото Тотев често е бламиран от властите в София, а отпускането на средства бе блокирано на няколко пъти. Това именно е едно от обясненията защо ремонтът на централния площад се случва в момента, а не бе завършен преди градът да поеме мандата си.  

Тотев бе поздравен от еврокомисаря Мария Габриел, но в качеството ѝ на представител на Европейската комисия. 

Водещите на шоуто само споменаха, че в поздравителни адреси са изпратили Борисов и президентът Румен радев, но не прочетоха и ред от тях. 

Мария Габриел пък се похвали с платформата Digital Plovdiv, където да дигитализирани 50 хил. културни обекта - от песни и картини до сгради в 3D формат. 

 

На откриването в Пловдив духа режещ вятър, но иначе настроението на затворения булевард "Цар Борис III Освободител" е прирповдигнато. Спектакалът бе открит с изпълнение на "Преактурила се планината" от Теодосий Спасов, а визуализацията на Вавилаонската кула е дело на германска арт компания. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...