Граждани питаха за бюджета на София. Фандъкова я няма (ВИДЕО) - 24novini.bg

Граждани питаха за бюджета на София. Фандъкова я няма (ВИДЕО)

11.01.2019 | 17:56
(0 гласа)

Защо римските басейни на Минералната баня няма да бъдат използвани за баня, а ще станат зали на Регионалния исторически музей на София? Защо се увеличават средствата за Столичния инспекторат? Защо се отчуждават земи, които общината не може да заплати?

 

 

Това бяха част от въпросите към представителите на Столична община на общественото обсъждане на бюджета й в препълнената зала на Москавска 33, на което не присъства кметът на София Йорданка Фандъкова, която ще трябва да работи с този бюджет.

Над 1,6 млрд. лв. е общата сума на "Проектобюджет 2019", от които над 550 млн. са предвидени за инвестиции.

Около 450 млн. лв.  от бюджета са предвидени за инвестиции в транспортния сектор.

15 ремонтирани или новоизградени детски градини

са част от придобивките, които от Столичната община обещават на софиянци за следващата година.

Според граждани, обаче, 8 от тях са предвидени още през миналата година, а от общината се опитват да им хвърлят прах в очите.


Столичната община е предвидила 38 млн. лева за ремонт на кварталните улици

в София през 2019 г., съобщи столичният зам.-кмет Дончо Барбалов. Увеличават се средствата за основен ремонт на улици всяка година, защото един от основните проблеми на общината са малките квартални улици, които не са поддържани през последните години. Ще се проведе диалог с районните кметове.  Веднага щом времето се затопли, ще подновят ремонтните дейности, които бяха преустановени заради отрицателните температури. Сред тях са ремонтът по ул. „Каменоделска“ и изграждането на тролейбусното трасе от Лозенец.

Зам.-кметът на София Тодор Чобанов уточни какви средства ще бъдат изразходвани за култура, като отбеляза, че София ще помага колкото може в стремежа Пловдив да се представи достойно като Европейска столица на културата.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...