Втори бивш депутат от ГЕРБ, сега - от ДПС, отива на съд за корупция - 24novini.bg

Втори бивш депутат от ГЕРБ, сега - от ДПС, отива на съд за корупция

Депутатът от ГЕРБ, а сега от ДПС Димитър Аврамов взел над 200 хил.лв. от бизнесмен, за да упражни търговия с влияние Депутатът от ГЕРБ, а сега от ДПС Димитър Аврамов взел над 200 хил.лв. от бизнесмен, за да упражни търговия с влияние
11.01.2019 | 13:36
(0 гласа)

Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние и ще внесе обвинения срещу народния представител преди от ГЕРБ, а сега от ДПС Димитър Аврамов и неговите съучастници, поискали подкуп от над 200 хиляди лева от бизнесмен, съобщиха от обвинението.

 

Във визирания период на разследването Димитър Аврамов е бил депутат от Монтана от партия ГЕРБ. В момента е депутат от групата на ДПС.

Разследването на Специализираната прокуратура е установило, че в периода от 06.07.2012 г. до 17.07.2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец”, землище на Монтана (производствена база и офис на „Гала – М” ООД), при условията на продължаващо престъпление с пет деяния, депутатът Аврамов като извършител, заедно с М.В.П.– помагач, и В. Ц. Ч. – помагач, е

поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и облага под формата на право на ползване на земеделски земи,

собственост и арендувани от фирма на бизнесмена.

Освен това той приел от същия бизнесмен сумата от 100 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностни лица.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана във връзка с разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел.

Те са били поискани и за да се упражни влияние и върху началника на РУП – МВР – гр. Монтана да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...