Депутатът на ГЕРБ от "суджукгейт": "Ако няма суджук, ще ти пратя данъчните" - 24novini.bg

Депутатът на ГЕРБ от "суджукгейт": "Ако няма суджук, ще ти пратя данъчните"

Живко Мартинов е заплашвал бизнесмена от Добрич да дава суджука, иначе "ще му прати данъчните да му разбият бизнеса" Живко Мартинов е заплашвал бизнесмена от Добрич да дава суджука, иначе "ще му прати данъчните да му разбият бизнеса"
11.01.2019 | 11:25
(0 гласа)

Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста“.

 

Това са част от заканите, заради които Специализираната прокуратура повдига обвинение срещу бившия народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов. Предстои внасянето на делото в съда, съобщиха от спецобвинението по повод скандала, станал известен като "суджукгейт". Припомняме, че Мартинов бе обвинен, че е искал суджук и филе "Елена" за премиера Бойко Борисов и ГЕРБ от местен производител, като го е заплашвал с арести и данъчни проверки.

 

„Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджука да е пак хубав като предишния суждук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба", плашел производителя Мартинов.

„Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник“,

били също заплахите на депутата на Бойко Борисов към бизнесмена.

Припомняме, че свидетелят по делото "суджукгейт" бе сложен под охрана, след като бе подпален автомобилът му.

„Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе", са били думите на Мартинов, според СРС-та.

"Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“,

е казвал още Живко Мартинов на пострадалия - А.П.П., като е визирал премиера Борисов, който е трябвало да хареса суджука.

Днес Живко Мартинов бе редовно призован в Специализираната прокуратура за предявяване на обвинението, но той не се яви по здравословни причини, като е предоставил болничен до 15 януари. Затова предявяването на обвинението ще стане на 16 януари, заявиха от прокуратурата.

Престъплението, в което е обвинен Мартинов, е за изнудване, за което е предвидено

наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация от имуществото.

Живко Мартинов ще отговаря пред Специализирания наказателен съд за това, че в периода от януари 2012 г. до януари 2013 г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление - с четири деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, принудил А. П. П., чрез заплашване, изразяващо се в отправяне на закани да извърши нещо противно на волята му - да му предостави 4 (четири) тона суров суджук, 30 (тридесет) килограма филе „Елена“ и 30 (тридесет) килограма телешка пастърма, и с това причинил на А.П.П. значителни имуществени вреди в общ размер на 36 168, 20 лева, представляващи равностойността на предоставените вещи.

Определената мярка за неотклонение на Мартинов е „Гаранция в пари в размер на 20 000 лева“.

Предстои в кратки срокове Специализираната прокуратура да внесе обвинителен акт срещу Живко Мартинов в Специализирания наказателен съд, се казва още в съобщението.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...