Предизборният профил на Фандъкова: Ще строи Софийския плавателен канал - 24novini.bg

Предизборният профил на Фандъкова: Ще строи Софийския плавателен канал

Всички граждани на София е трябвало да полагат трудова повинност на канала Всички граждани на София е трябвало да полагат трудова повинност на канала Снимката е от сайта soc.bg
10.01.2019 | 15:47
(0 гласа)

Йорданка Фандъкова предизборно: Ще довършим Софийския плавателен канал, за да увелиим движението на въздушните маси

Това е написано на профила на кменицата Фандъкова във Фейсбук. Хората, които поддържат предизборния профил на Йорданка Фандъкова - за кмет през 2019 г. - днес отново са във вихъра си. Те обявиха от нейно име, че едно от решенията за мръсния въздух в София е довършването на Софийския плавателен канал.

 

Софийският плавателен канал е проект в южната част на София, строен между 1950 и 1956 г. в мандата на Вълко Червенков. Идеята е била той да свързва Панчарево с Павлово по вода.

Липсата на канала е посочен като пречка през "проветряването" на София. Ако беше довършен, щеше да увеличи движението на въздушните маси, обяснява предизборният профил на столичния кмет.

Проектът е бил изпълняван с трудова повинност и е един от символите на абсурдите на комунизма.

 

Профилът води към официалната страница на ГЕРБ и публикува новини от общината, но в някои дни очевидно на смяна е критичен към Фандъкова човек, който пуска абсурдни постове в страницата. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...