Карадайъ постави евроизборите като акцент с реч на турски - 24novini.bg

Карадайъ постави евроизборите като акцент с реч на турски

Председателят на ДПС Мустафа карадайъ в Могиляне. Председателят на ДПС Мустафа карадайъ в Могиляне.
26.12.2018 | 14:30
(0 гласа)

Днес Движението за права и свободи (ДПС) проведе възпоменателен митинг в памет на загиналите протестиращи срещу смяната на имената през 1984 година.

 

Днес се навършват 34 години от протеста срещу смяната на имената в Могиляне, при който в сблъсък със силите за сигурност загиват трима души. Най-малката жертва е 17-месечната Тюркян.

 

Мустафа Карадайъ започна речта си с поздрав на турски и след като каза няколко думи на български отново премина на турски език, за да „възпламени“ публиката. Изказването му премина отново на официалния език на страната, но турският продължаваше да се включва във важни за Карадайъ моменти.

Той призова да се помни историята и опитите за смяната на именатак, тъй като в учабниците историята била друга, а дори депутати заявявали, че подобни събития не е имало.

Карадайъ отдели доста време да говори за отцепниците от ДПС, визирайки НПСД и ДОСТ, но добави, че този въпрос е бил решен, а сега трябвало да се изправят пред по-важни въпроси.

Председателят на ДПС постави акцент върху европейските избори през 2019 година и призова за пълна мобилизация.  

 


Предстоят ни няколко избора догодина. Да не бързаме да проектираме местните от сега, преди тях ще има други, заяви Карадайъ пред събралото се множество от страната.

Европейските избори са важни за нас – ДПС, за България, за Европейския съюз, защото в ЕС ако всички отчитат, че има криза на толерантността, ние в тук го живеем всеки ден с участието на националисти във властта. Патриотите сме ние, те са националисти, заяви председателят на ДПС.

По-рано днес Андрей Райчев заяви, че европейските избори ще са ключови за политическия живот на България. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...