(Без)опасно в градския транспорт на София - 24novini.bg

(Без)опасно в градския транспорт на София

21.12.2018 | 20:01
(0 гласа)

Едно от основните решения, според столичния кмет Йорданка Фандъкова за подобряването на качеството на въздуха, е повече хора да използват градския транспорт. 

 

Фандъкова и днес се похвали с 10 нови автобуса, които ще пътуват до Витоша, но покрай шумни ПР, който кметът и екипът й опитват да си правят с новите автобуси, извън погледа им остава безопасността на хората.

 

В края на октомври автобус на градския транспорт катастрофира на „Бистришко шосе“, а трима пътници бяха ранени. А в началото на ноември по време на курс почина шофьор по линията 102 в столицата.

Според източници на 24новини като шофьори в Центъра за градска мобилност работят редица мъже, които имат сърдечни проблеми, а липсата на кадри застрашава всички пътници в транспорта.

Наред с всичко това потребители в социалните мрежи често публикуват ситуации с автобуси на градския транспорт, които застрашават пътниците, както и останалите участници в движението.

Вчера потребител публикува видео в групара „Забелязано в София“, на което се вижда как автобус влиза в насрещното при двойно непрекъсната линия на столичен булевард, за да избегне задръстването.

Това ли е начинът да не се закъснее? А ако утре някой се удари в него и има загина?, са само част от въпросите, които веднага изникват в съзнанието на хората.

"До кога така? Колко души трябва да умрат за да спрат тези да застрашават живота на всичко около тях, а и пътниците вътре?",

пита потребителят публикувал видеото.

 

Друг, който е преживал тежък сблъсък след подобна маневра, но на кола, пише, че ако срещу него е бил автобусът, по всяка вероятно е нямало да остане жив.

Част от потребителите оневиняват шофьорите, тъй като имат тежък график и натоварено работно време, но именно тук идва времето всички да се запитат защо графикът е такъв и не е ли крайно време управляващите столицата да се замислят за пускането на по-голям брой автобуси поне, за да се намали напрежението върху шофьорите.

Друг проблем, за който често сигнализират потребители, са отворените врати на автобусите по време на движение. Подобен клип беше разпространен преди седмица, както и днес като един от пътниците се вози почти на вратата.

До този момент нямаме информация, че Центъра за градска мобилност или Столична община подготвят мерки за по-безопасен градски транспорт, въпреки че много сигнали се изпращат и до тях.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...