ДАНС към заместничката на Иванчева: Труп си! - 24novini.bg

ДАНС към заместничката на Иванчева: Труп си!

Иванчева и Петрова осми месец са в ареста Иванчева и Петрова осми месец са в ареста
18.12.2018 | 12:48
(0 гласа)

Заместник-кметът на "Младост" Биляна Петрова, която е в ареста с Десислава Иванчева осми месец, обяви, че е била заплашвана с убийство в ареста от представител на ДАНС. Случаят е малко след задържането ѝ през април. Това разказа Петрова по време на съдебното заседание в понеделник пред Специализирания наказателен съд.

 

В съда беше разпитан и свидетелят по делото Деньо Денев.

В момента той е шеф на отдел в антикорупционната комисия КПКОНПИ, а преди е работил в ДАНС. Той е човекът, отвел бизнесмена Александър Ваклин при прокурор в Специализираната прокуратура, за да подаде сигнал срещу Иванчева и Петрова.

 

Биляна Петрова каза пред съда, че Денев я е заплашвал при "беседа" в сградата на "Г. М. Димитров" на 18 април.

"Казахте ли ми, че ако не подпиша дадените от вас протоколи за разпит, съм труп", каза заместник-кметица на "Младост".

После размисли и обясни, че май не бил Денев, а негови колеги от КПКОНПИ.

В интервю за Нова телевизия Биляна Петрова допусна, че са вкарани в ареста, защото са разкрили имотни измами, нанесли щети на държавата и общината за 15 млн. лв. Въпреки че Петрова и Десислава Иванчева подадоха сигнали до прокуратурата по тези случаи, към момента няма официална информация какво е свършило обвинението по тях.

Припомняме, че кметът на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха арестувани показно през април в центъра на София. Те бяха държани повече от шест часа пред Спортната палата, докато публично се брояха откритите в автомобила им пари.

Твърдението на прокуратурата е, че това е поискан от тях подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Самият той отрича двете да са му искали подкуп. Твърди, че това му казал посредникът в сделката Петко Дюлгеров, който е бивш кмет на "Младост" от ГЕРБ.

Медиапул сравнява случаите: Дюлгеров беше пуснат временно от ареста, докато Иванчева и Петрова са държани зад решетките вече повече от седем месеца.

Това става въпреки две решения на първоинстанционния съд да бъдат освободени,

заради влошеното им здравословно състояние, които в последствие се отменят от втората съдебна инстанция с мотив, че арестът им се отразява добре.

Другият аргумент е, че има опасност да извършат нови престъпления и да окажат натиск върху свидетели.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...