Джуджетата на Дядо Коледа ремонтират „Графа“ - 24novini.bg

Джуджетата на Дядо Коледа ремонтират „Графа“

Джуджетата на Дядо Коледа се появиха на "Графа". Джуджетата на Дядо Коледа се появиха на "Графа".
15.12.2018 | 18:00
(0 гласа)

Според една от българските народни приказки при трудни ситуации се вика неволята, а когато не дойде се оправяш сам. Очевидно кметът на София Йорданка Фандъкова и „Джи Пи груп“ са решили да поискат помощ от Дядо Коледа, за да бъде завършен ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“. 

 

Днес джуджетата на „добрия старец“ се появиха на строителната площадка, а снимките предизвикаха множество от хумористични коментари на потребителите в социалните мрежи.

За едни това е добра идея, създаваща коледно настроение, а за други е обида към личността на работниците, които са облечени по този начин. 

 

"Явно е писала (бел. ред. Йорданка Фандъкова) до Дядо Коледа за желание: “Мили Дядо Коледа, много парички похарчих за ремонта на ремонта на Графа и пак нищо не се получи ? Моля те да ми помогнеш, защото никой не успя. Само вярата ми в теб и чудото остана! Поздрави от Малкото Данче, която попадна в списъка на непослушните деца :(“, шегува се един от потребителите.

„Естествено после ще обвинят джуджетата за кофти свършената работа“, шегува се друг.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ започна през май тази година, а крайният срок беше средата на октомври. Стойността на ремонта е около 24 млн.лв. от джоба на европейските и български данъкоплатци.

Докато течеше ремонтът сигналите на граждани за нередности и проблеми не спряха – като се започне с бетон в корените на дърветата, плочките на „Графа“ и около църквата „Св. Седмочисленици“, слагане на рециклирани гуми под трамвайните релси, злополучните „перки“ и т.н.

Вече сме средата на декември, а ремонтът не е завършен като обещанията са поне трамваят да бъде пуснат до Коледа.

 

Очевидно изпълнителите от „Джи Пи груп“ и Столична община толкова силно се надяват този ремонт да им се махне от главата, че са потърсили помощ от магическите сили на Дядо Коледа. Но според фейсбук потребителите и те не са достатъчни.

„И това няма да помогне... може би ако хване златна рибка ще има шанс“, пише недоволен от ремонта на „Граф Игнатиев“.

Хуморът на софиянци става дори черен, когато стане въпрос за „Графа“. Потребител в социалната мрежа дори се пошегува, че „Ислямска държава е поела отговорност за ремонта на графа ...“.

Междувременно днес вече се появиха и снимки на счупени плочни в новоремонтираната част, която дори не е открита официално.Първите счупени плочки на

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...