Баневи в съда - шоу и обяснения - 24novini.bg

Баневи в съда - шоу и обяснения

07.12.2018 | 16:00
(0 гласа)

Евгения Банева определи обвинението към нея и съпруга й Николай Банев като пълен абсурд”. „Аз лично в 99% от изброените фирми съм никоя, никога не съм изпълнявала определена функция”, каза тя и поиска домашен арест, защото иска да се грижи за децата си.

 

Прокурорите по делото срещу двамата обаче бяха категорични, че двамата трябва да са за постоянно под стража. Мотивите – „разполагат с огромен финансов ресурс” и „отрицателна характеристична данна на общо основание” за Николай Банев, който бил разследван за закана за убийство и за когото имало данни, че е принуждавал свидетел по друго разследване да даде неверни показания.

 

В шоу се превърна гледането на мерките за неотклонение

на Евгения и Николай Баневи в спецсъда, съобщава Би Ти Ви.

Те бяха арестувани във Франция с Европейска заповед за арест по обвинение за източване на предприятия у нас, а вчера бяха върнати у нас. Днес прокуратурата поиска двамата да останат за постоянно под стража.

„На 26 октомври бяхме арестувани на летището в Ница при редовен полет, който бяхме резервирали 26 дена преди това с издадени бордни карти в системата на „Уизеър” (…) ако прокуратурата е имала съмнения, че ние се укриваме, спокойно е можела да направи проверка на системата за полети”, каза Евгения Банева.

Два дни преди ареста двамата са знаели за интереса на спецпрокуратурата към тях.

„Обади се един от нашите шофьори, с когото се е свързал някакъв призовкар. Веднага се свързахме чрез адвокат с прокурор Мария Дойчинова”, посочи тя.

Уговорили се за среща в понеделник в 11 ч., като Баневи имали готовност да се явяват и веднага след кацането, разказа още арестуваната. „Ясно е, че когато спецпрокуратурата търси някого, няма да ни канят на кафе”, подчерта Банева.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...