Изпратиха Меркел с плакати "Благодарим, шефкe" - 24novini.bg

Изпратиха Меркел с плакати "Благодарим, шефкe"

Меркел бе изненадана от съпартийците си от клип, показващ най-силните ѝ, но и човешки моменти начело на партията и Германия Меркел бе изненадана от съпартийците си от клип, показващ най-силните ѝ, но и човешки моменти начело на партията и Германия
07.12.2018 | 15:40
(0 гласа)

 Участници в конгреса на Християндемократическия съюз, който започна днес в Хамбург, издигнаха трансперант "Благодарим ти, шефке, за 18-те години начело на ХДС". Германският канцлер Ангела Меркел произнесе прощалната си реч като лидер на партията на конгреса, който трябва да избере нейн наследник. 

 

Речта ѝ продължи близо час, а аплодисментите след нея не стихнаха десет минути. Анализатори оценяват словото ѝ като емоционално и историческо, посочвайки, че за първи път желязната дама на Германия е видяна със сълзи в очите, причинени най-вече от трогателния клип, прожетиран от сътрудниците ѝ след края на речта ѝ.

 

Тя призова за единство на партията и запазване на ценностите, които съюзът изповядва. 

В речта си тя даде рамо на Анегрет Крамп-Краенбауер, известна вече в Германия като А-Ка-Ка, и сочена за фаворит на канцлера, споменавайки за изборната победа на ХДС в Саар и придържането към либералните ценности. 

Меркел изтъкна балансирания бюджет, края на задължителната военна служба и управлението на бежанската криза като основните постижения на партията под нейното ръководство.

В днешната си реч пред 1001 делегати тя припомни, че е поела лидерския пост през 2000 г., когато партията бе в дълбока криза. Но "запазихме хладнокръвие" и "показахме на всички", че можем да се възстановим, каза Меркел, цитирана от Асошиейтед прес.

За бъдещето тя очерта като основни предивикателства климатичните промени, запазването на европейската интеграция и спрявянето с Брекзит. 

 

"Не съм се родила канцлер и председател на партията. Време е за отваряне на нова страница", заяви Меркел. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...