Борисов: Каквито мерки е измислил Орешарски за въздуха, ще ги приложа - 24novini.bg

Борисов: Каквито мерки е измислил Орешарски за въздуха, ще ги приложа

07.12.2018 | 11:22
(1 глас)

Поемам ангажимент всички мерки, които Министерството на околоната среда е искало да въведе по време на мандата на БСП и ДПС, да ги въведем. Това обяви премиерът Бойко Борисов от парламентраната трибуна днес. 

 

Повод за изказването му стана декларация от страна на БСП за мръсния въздух в София и липсата на адекватни мерки на ниво правителство. 

 

"Всичко, което тогава като стратегия сте имали през тези две години, ще го изпълним, колкото и да струва", заяви премиерът, като нарърти, че не помни кой е бил министърът на екологията по време на управлението на Пламен Орешарски.

"Помним 2008-2009г., когато бях кмет, как над София се виеше дим от Кремиковци във всички цветове на дъгата. Ако тогава се мереше въздуха, който знае какъв щеше да бъде", заяви още ядосаният Борисов.

Той беше в парламента, за да отговори на въпрос на депутати на БСП за планираната Агенция за пътна безопасност. 

 

Днес имаме 11 институции, между които е споделена отговорността. Анализът ни показва, че усилия има в ралзични институциит, но лиспва координационен механимзъм, затова предложихме и подготвяме Агенция за пътна безопасност, която и НПО сектора подкрепя. Фукциите на новата агенция не отменят задълженията на сега съществуащите институции", каза премиерът по темата.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...