„Перките“ на „Графа“ пазели от инциденти - 24novini.bg

„Перките“ на „Графа“ пазели от инциденти

"Иноватовното" решение за ограничители на "Графа" "Иноватовното" решение за ограничители на "Графа" снимка: Фейсбук
06.12.2018 | 08:59
(0 гласа)

„Перките“ на „Графа“, както станаха известни новите ограничители на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ в София, ще предпазват хората от инциденти с трамваите.

 

В нашия идеен проект тези ограничители отсъстват, но КАТ и Пътна полиция държаха да има ясно разграничаване на трасето на трамваите, така се появиха тези ограничители, заяви пред Нова телевизия проектантът Иво Панталеев.

 

Той поясни, че са избрали триъгълните призми, а не кубове, каквито има на други улици, е че хората ги използвали за сядане. Поради тази причина става ясно, че са избрани триъгълните призми, които са неудобни за сядане.

Панталеев заяви, че към този момент не се обмисля поставянето на бордюр или сакции с цветя, което би изглеждало по-добре естетически. 

Фейсбук, обаче, не спира да се забавлява с поредното произведение на кмета Фандъкова и екипът й като се появиха колажи на акули, плуваши под „Графа“, други нарекоха улицата мемориален комплекс като направиха няколко от призмите на паменници, трети ги превърнаха в лего конструктури.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...