Фейсбук се смее на "перките" на "Графа" и на Фандъкова (снимки) - 24novini.bg

Фейсбук се смее на "перките" на "Графа" и на Фандъкова (снимки)

"Перките" на "Графа" - този нов шедьовър на кмета Фандъкова - поразяват с авангарда си "Перките" на "Графа" - този нов шедьовър на кмета Фандъкова - поразяват с авангарда си Фейсбук
04.12.2018 | 13:04
(1 глас)

Събудихме се вчера с "перки" на "Графа". Поредната "иновация" на уж ремонтираната ул. "Граф Игнатиев" в столицата стана причина за развихряне на въображението на гражданите: из Фейсбук плъзнаха снимки на акули по "Графа", на океани, на лодки с кмета Фандъкова в тях, на сравнения с "Челюсти" и още какво ли не.

 

 

Каменните акулски "перки" са разположени през няколко метра на пешеходната зона.

 

Целта им е сигурно да преграждат трамвайните релси от гражданите. Понеже, представете си модернизма, несъобразен с тясната улица, но

тротоар няма. А инцидентите с хора на линиите и минаващи опасно близо трамваи тепърва предстоят.

Снимки на постмодерните "перки" се разпространяват из социалните мрежи. Александър Пелев пусна снимка на улицата между "Алабин" и "Гарибалди". Вижда се, че трамвайните линии са оградени с авангардните "перки на акула".

 

 

Този нов шедьовър на архитектурния гений на кмета Фандъкова дали ще стигне до прокуратурата ли? Не и при ГЕРБ. 

След като столичани изтърпяха ремонта от юли досега, отложеният пусков срок четири пъти, скандалите с подмяната на подложките за трамвайните линии и отказът на самия архитект от проекта, поради тази подмяна, неспирните репортажи как се налива бетон в корените на дърветата на пл. "Славейков", праха в тонове, който издишахме през тази вече повече от половин година, снимките с огромните фуги, които зееха на уж новата богато платена от нас настилка, хаштага "хубавое", телевизионните абсурди на кмета Йорданка Фандъкова и нейните заместници, твърдящи че всичко е модерно, хубаво и в реда на нещата, като щяла да глоби, но не глоби фирмата, от днес вече ще ходим и между

"перки" - елемент от "видимите резултати" на ГЕРБ в столицата.

 

Някъде е редно да добавим и протестиращите и фалирали търговци по "Графа" - и тях акулите ги изядоха, както се шегува Фейсбук от вчера. Разбира се, на никого не му е смешно вече.

Припомняме, че проектът се изпълнява от приближената до ГЕРБ и станала скандална напоследък "Джи Пи Груп" за около 20 млн. лв.

За нея премиерът излезе и нареди уж да се извади от търговете на държавата, но понеже такава процедура в правния мир няма, "Джи Пи груп" продължи - този път нареди "перките на Фандъкова" по "Графа".

Уж се повдигнаха обвинения за пране на пари на двама от собствениците, но "перките" са факт - т.е. керванът си върви, а ние плащаме като данъкоплатци. Фирмата продължава да изпълнява проекти на АПИ, на МРРБ и на безброй общини с кметове на ГЕРБ. ГЕРБ не казват колко. А самата Йорданка Фандъкова заплащи по телевизията, че ще ги глоби, но не ги е глобила. А за "перките" направо и ще плати.

Хранилката ГЕРБ вече така е охранила "Джи Пи груп", че никой не знае къде точно са метастазите. Даже и прокуратурата, май.

Потребителят П. Пасков коментира: "Доколкото разбирам, стил късен колониален фънДупковизъм, от арт-серията "видими резултати". Съвместно изобретение на архитекта и местната ортопедия. Като се подхлъзнеш на леда през зимата, да може да ти пробие/разбие черепа бързо и качествено, или поне да ти счупи крайниците. Клинична пътека, евроценности и безценности...какво да се прави."

А иначе, освен перки, се появиха и тези архитектурни забележителности:

Снимка: Елемент от видимите резултати на кмета Йорданка Фандъкова на "Графа" в столицата

 

Преди минути стана ясно, че заместникът на кмета Йорданка Фандъкова е вече обвиняем за ремонта на "Графа". Той е подал оставка, съобщава "24 часа", но все още прокуратурата няма официално изявление, което да потвръждава тази информация.

 

Снимки: Фейсбук и 24новини.бг

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...