Майките и депутатите постигнаха консенсус за закона за личната помощ - 24novini.bg

Майките и депутатите постигнаха консенсус за закона за личната помощ

29.11.2018 | 21:30
(0 гласа)

Майките на деца с увреждания, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, председателят на социалната комисия Хасан Адемов и омбудсманът Мая Мнаолова са постигнали консенсус по Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ. Това съобщи Стоянова, цитирана от Нова телевизия. 

 

На срещата са били детайлно обсъдени финалните текстове на двата законопроекта, които утре ще бъдат подложени на второ четене от ресорната парламентарна комисия, а в следващата седмица и в зала. 

 

„Всички текстове са изчистени. Нямаме повече различия. Окончателните варианти на доклада са факт“, увери Стоянова.

„Наслушахме се на много обещания. Аз лично ще си отдъхна, когато видя окончателно приетия закон, но днешната среща беше стъпка в тази посока“, пък заяви омбудсманът Манолова.

Основният напредъл е, че протестиращите майки са получили обещание, че всяко дете ще получи необходимите часове грижа от личен асистент, изцяло според индивидуалните му нужди. „Няма да има отказ от кметовете, че няма пари. Няма да има листа на чакащите. Всичко ще според индивидуалната оценка. Това е нашата борба от 2014 г. досега“, заяви Вера Иванова, майка от „Системата ни убива“.

 

Майките остават на палатковия лагер до окончателното приемане на двата законал 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...