"Юлен" плаши с протести и по-скъпа цена на лифта - 24novini.bg

"Юлен" плаши с протести и по-скъпа цена на лифта

24.11.2018 | 16:30
(0 гласа)

Ако се промени концесионният договор, ще се наложи да се вдигнат ценита на картата на лифта, а това ще доведе до много протести. Така "Юлен" заплаши в отговор на вчерашния анонс на управляващите, че ще се търси промяна на консеционната такса. Това съобщи Канал 3, цитирайки представител на фирмата. 

 

Вчера експресно министърът на екологията Нено Димов обяви, че ще търси мандат да предоговори таксата. До това се стигна след като предната вечер главният прокурор Сотир Цацаров обяви в предаването на Слави Трифонов, че ще предприеме действия срешу кабинета и в частност МОСВ, ако бездействието им по казуса продължава. 

 

Вчера по обяд той изпрати искане до премиера да вземе мерки за това концесионната такса да отговаря на реалността, а площта да бъде сведена до тази в договора. Димов обяви, че ще търси разговор с "Юлен" за таксата, но по отношение на площта заяви, че никой не знае каква е точната площ, разписана в концесионния договор. 

Проверката на прокуратурата показва, че над осем години Юлен е ползвала с две трети по-голяма площ, отколкото е разписано в договора - 165 хектара, вместо 99.

 

На година компанията плаща такса от около 300 хил. лева. Според опростени сметки толкова "Юлен" изкарва само за един уикедн от продажбата на карти, а печалбата на сезон е многомилионна. 

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...