Депутатите отхвърлиха ветото на Радев за данъците на старите коли - 24novini.bg

Депутатите отхвърлиха ветото на Радев за данъците на старите коли

22.11.2018 | 16:21
(0 гласа)

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев за данъците на старите автомобили. С гласовете на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" парламентът препотвърди промените в Закона за корпоративното подоходно облагане в частта им за местните данъци и такси. 

 

Със 130 гласа "за" и 46 "против" депутатите приеха отново измененията, които предвиждат по-високи данъци за старите автомобили, въвеждане на по-високи данъчни ставки за жилищни имоти в български курорти и отлагане на реформата за таксата върху битовите отпадъци.

 

За ветото и против промените гласуваха от левицата и ДПС. 

По време на дебата депутатът от левицата Таско Ерменков припомни на ГЕРБ и патриотите, че за тях са гласували 1.5 млн. българи, а за Радев - 2.1 млн. българи. Изказването му е в отговор на вчерашен коментар на Цветан Жветанов, че гласуването против предложенията на управляващите обезсмисля волята на гласувалите за тях граждани. 

В отговор пък Цветанов заяви, че президентът рядко е прав, а "президентската двойка обикновено се вози в насрещното", визирайки инцидентът с колата на съпругата на Радев. 

От левицата и ДПС обвиниха управляващите, че не спазват ангажиментите си да не вдигат данъците, а от ГЕРБ и Воля твърдяха, че спорът е за 45 стотинки. 

 

Предстои да се види дали Радев ще сезира Конституционния съд за закона. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...