Майките получавали заплахи заради протестите - 24novini.bg

Майките получавали заплахи заради протестите

Майките получавали заплахи заради протестите снимка: Архив
17.11.2018 | 09:45
(0 гласа)

Майките на деца с увреждания получавали заплахи заради протестите си в последните седмици. Това стана ясно от брифинга им пред Министерски съвет днес. 

 

„Майките ще бъдат изринати“ и подобни заплахи се отправяха към нас, сподели една от майките.

 

Те, обаче, са категорични, че няма да се откажат от палатковите преотести пред Народното събрание и в страната, докато не се сложи началото на социалната реформа.

Протестите продължават. Преди няколко дни по предложение от ГЕРБ наш текст е премахнат само, за да спасят вицепремиера. Те си направиха това, което си решиха, въпреки че имаме план за действие, каза Вера Иванова от протестиращите.

Тя визира промяната на текста, според който вицепремиера по демографската и социална политика трябваше да оглави националния орган за хора с увреждания, но по предложение на ГЕРБ вицепремиерът беше заменен с министъра на труда и социалната политика.

Надяваме се след тази оставка да върнат текста, коментира Иванова. Това е началото на реформа, която закъснява с 25 години и ние няма да се откажем, заяви тя.

Вече втори месец нямаме информация от премиера защо Адриана Стоименова продължава да е заместник-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания след листовете, които разнасяше и показваше в медиите по наш адрес. Ние поискахме тя да бъде отстранена от този пост, но това не се случва, коментира Иванова на въпрос дали ще искат и други оставки.

Ето това е проблемът на управляващите - държат във властта удобни хора, добави тя.

 

Според майките протестът им е бил опорочен. Имало е хора, които се опитали да се взползват от тях, но са обвързани с политически партии, от които майките се разграничиха днес.

Нашите деца не се продават. Протестът е граждански и иска реформа, която е отдавана закъсняла, заявиха майките.

Те ще бъдат и довечера пред Министерски съвет като целта им е не да правят шумен протест, а да благодарят на всички, които са ги подкрепили.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...